KAKVE REČI PREDRAGA MIJATOVIĆA: Ima Boga, ume Bog da nagradi! Hej, rival je bio silni Portugal

Novosti online

15. 11. 2021. u 09:56

ODIGRAO je Predrag Mijatović veliki broj mečeva, doneo Real Madridu Kup šampiona, pogodio prečku koja i 20 godina kasnije zvoni na isti način kao one nesrećne 1998. godine u Francuskoj.

КАКВЕ РЕЧИ ПРЕДРАГА МИЈАТОВИЋА: Има Бога, уме Бог да награди! Хеј, ривал је био силни Португал

FOTO: N. Paraušić

Jugoslaviji je tada plasman u četvrtfinale ostao samo san, Holanđani su otišli dalje, a mi i dan-danas tugujemo i priželjkujemo četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Možda je došlo vreme da ovi novi momci odu korak dalje, a legendarni Mijatović je u intervjuu za "Sport klub" otkrio kako je njemu bilo tokom 90 minuta na "Lužu".

- Bravo, momci, bravo, selektore, bravo, Srbijo. Mnogo je važnije, zapravo, jedino je važno što su u plasman na Svetsko prvenstvo verovali Piksi i njegovi izabranici. U svakoj njihovoj izjavi provejavao je optimizam, imponovala je motivisanost, osetila se pozitivna energija. Svaka im čast! Komplimenti za ambijent u ekipi i pristup finalnom meču, sijaset lepih reči za prikazanu disciplinu u igri, kojom su nadvisili favorizovane Portugalce i poslali ih u baraž. Potpuno zasluženo - kaže Mijatović.

Euforija je zahvatila i bivšeg fudbalera Partizana, Valensije, Real Madrida i mnogih klubova kao i celu Srbiju.

Tanjug/AP

 

- Nije bilo lako, kakvi lako, sve mi se odjednom srušilo. Kad ono, iz minusa, kao da se prethodno ništa značajno nije desilo… Napad za napadom Srbije, izjednačenje u 33. minutu. Plod nečega što je jednostavno moralo da dobije odgovarajuću potvrdu, sa potpisom kapitena, vođe, maksimalno usredsređenog, neverovatnog Dušana Tadića. U glavi je odmah počelo da se mota, kad će drugi gol Srbije, koliko dugo ću da čekam? Hej, rival je silni, zvezdama popunjeni Portugal, a ja tako? Igra ohrabruje, gol visi u vazduhu tokom čitavog drugog poluvremena, pa, dobro, kad će? Hrabrim sebe: doći će, doći će… Ne gubim ni veru, ni nadu. Ima Boga, ume Bog da nagradi boljeg, raspoloženijeg, superiornijeg. Hvala ti, Bože. Aleksandar Mitrović, golgeter nad golgeterima, u devedesetom, 2:1 za Srbiju. Fenomenalno.

Na kraju Mijatović ističe značaj kolektiva, koji je srušio Portugal.

- Tim, tim, tim! Srpski tim. Slave se strelci Tadić i Mitrović, slave se svi srpski igrači iz protokola, znamo da većina igra u poznatim evropskim klubovima, znamo i da njihov kvalitet nikada nije bio sporan, trebalo je neko da ih probudi… Neka im je srećno na SP u Kataru - dodao je Predrag Peđa Mijatović u razgovoru za Sport Klub.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri