VERUJTE MI, NAPAŠĆEMO: Trener "orlova" obećava ofanzivu i u Lisabonu, gde bi pobeda značila i plasman na Mundijal

N. ILjUKIĆ

07. 11. 2021. u 11:00

KADA su se poslednji put sastali fudbaleri Partizana i Proletera, bilo je to na startu ove sezone u Novom Sadu.

ВЕРУЈТЕ МИ, НАПАШЋЕМО: Тренер орлова обећава офанзиву и у Лисабону,  где би победа значила и пласман на Мундијал

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su protutnjali stadionom "Karađorđe" i već u 28. minutu poveli 4:0 golovima dvostrukog strelca Rikarda, Uroševića i Jojića, što je bio i konačni rezultat ovog meča.

U tom istom prvom kolu je Zvezda kiksnula protiv Vojvodine u Beogradu, pa je sve do dana današnjeg Partizan na čelu tabele, skoro nenaviknut na takvu situaciju od 2017. godine.

- Plaši me malo što imamo svih 11 pobeda protiv Proletera. Ja sam uvek oprezan. Sećam se da smo pre tačno godinu dana poslednji put igrali na našem stadionu i jedva smo ih pobedili 1:0 - oprezan je trener crno-belih Aleksandar Stanojević i seća se duela iz Humske, kada je Filip Holender u 91. minutu obezbedio domaćinu tri boda, a Novosađani su pre toga pogodili prečku.

Sprema Stanojević večerašnji prvenstveni duel, ali su utisci iz Belgije sa utakmice Lige konferencija sa Gentom (1:1) i dalje sveži.

- Prezadovoljan sam kako su momci odigrali meč. Rekao sam im da će biti utakmica ove sezone kada će rival preuzeti inicijativu i vratiti nas na našu polovinu terena. Dogovor je bio da čekamo naš trenutak i srećan sam što su ispoštovali dogovor i što su imali taktičku disciplinu, pogotovo u odbrani - zaključio je Stanojević.

Podmetači, na lečenje

POSTALO je skoro pa redovno jedno ružno pravilo da se iz pojedinih klubova, tokom okupljanja reprezentacije Srbije podmeću "orlovima", selektorima, Savezu, klipovi u točkove. Pre mesec dana je Dragan Stojković sa "no koment" ispratio jednu izjavu direktora Zvezde. Juče je bio opširniji.

- Toliko me tada potresla ta izjava da sam tog dana zaspao oko 11 uveče. Ja reprezentaciju uvek doživljavam kao nešto što je naše. Vidim i ja, nažalost, da postoje ljudi kojima smeta kada naš nacionalni tim napreduje i uspeh ne prihvataju lako. Takvi bi trebalo da idu na lečenje. Takvima je potrebna pomoć - jasan je Stojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati