"KAKAV, BRE, EVENTUALNI, BRE?!" Novinar RTS-a pitao Piksija, nije ni sanjao ovakav odgovor selektora (VIDEO)

Novosti online

06. 11. 2021. u 18:29

FUDBALSKA reprezentacija Srbije će svoj odlučujući meč za odlazak na Svetsko prvenstvo u Katar odigrati u Lisabonu protiv Portugalije sledeće nedelje, 14. novembra, od 20.45, a pred tu utakmicu selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi rekao je nešto što će se pamtiti.

КАКАВ, БРЕ, ЕВЕНТУАЛНИ, БРЕ?! Новинар РТС-а питао Пиксија, није ни сањао овакав одговор селектора (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Podsetimo, sledećeg vikenda će se odlučivati da li će se na Mundijal iz naše grupe direktno plasirati Portugalci, koji su prvaci Evrope, ili Srbija, dok će takmac koji to ne ostvari, morati u baraž.

I, kako je ove subote Piksi saopštio spisak igrača za meč sa Portugalijom, kako to obično biva - odgovarao je na pitanja novinara.

No, kada je stiglo jedno pitanje sa Radio-televizije Srbije, Stojković je reagovao na antologijski način.

Naime, čim je čuo reči: "Da li bi eventualni plasman na Svetsko prvenstvo bio vaš najveći trenerski uspeh?", odgovorio je "kao iz topa":

- Kakav, bre, eventualni, bre?! Kakav, bre, eventualni, bre? Mi moramo da idemo u Katar, bre!, nije ostavio Piksi nikakvu dilemu s kakvim ambicijama vodi ekipu naše zemlje na megdan šampionima Evrope.

Podsetimo, UEFA je nedavno objavila da je u dogovoru sa Portugalcima odlučeno da se ova utakmica odigra na stadionu "La luž", koji je fudbalska kuća Benfike, u kojoj su poslednjih godina "orlovi" bili česti gosti.

Navijačima Srbije će za ovaj duel biti dostupno oko 3.000 ulaznica, a poznato je i ko će imati prednost pri naručivanju karata.

FOTO: M. Vukadinović

Fudbalska reprezentacija Srbije

Izabranici selektora Dragana Stojkovića dočekuju 14. novembar i taj poslednji meč sa 17 bodova, dok Kristijano Ronaldo i saigrači imaju jedan bod manje, ali i meč manje.

Tri dana pre utakmice sa "orlovima", šampioni kontinenta (koji su u svom poslednjem nastupu dobili Luksemburg sa 5:0) će gostovati Republici Irskoj, pa će potom sa Srbijom odlučivati ko će direktno na Mundijal, a ko u baraž.


Na Svetsko prvenstvo čiji je domaćin Katar 2022. godine direktno ide pobednik svake evropske kvalifikacione grupe, dok će deset drugoplasiranih timova, uz dva iz Lige nacija, igrati baraž. On će se odvijati kroz "tri staze", u kojoj će po četiri učesnika, uz polufinale i finale, odlučivati ko će na Mundijal.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)