PSŽ SE SUOČAVA SA VELIKIM PROBLEMOM: Ramosa ne mogu da otpuste, ako to urade čeka ih pakao

A. Ilić

02. 11. 2021. u 12:04

GOVORI se u prethodnim danima dosta o Serhiju Ramosu, defanzivcu koji bi mogao da napusti PSŽ i pre svog zvaničnog debija. Klub navodno želi da se otarasi Španca koji se bori sa povredama.

ПСЖ СЕ СУОЧАВА СА ВЕЛИКИМ ПРОБЛЕМОМ: Рамоса не могу да отпусте, ако то ураде чека их пакао

FOTO: PSŽ

PSŽ ne razmišlja o otkazu ugovora španskog fudbalera, navodi Mundo Deportivo. Uprkos informacijama koje su se pojavile juče, izvori bliski igraču kažu da taj scenario nije na stolu uprave kluba. 

Ugovor Španca potpisan je na dve godine i vrednost je 10 miliona evra po sezoni. Upravo to je razlog zbog čega Španac neće napustiti tim iako je bilo pisanja da postoji klauzula po kojoj klub može da ga najuri ukoliko postoji problem sa povredom. 

FOTO: Tanjug

FIFA pravila su jasna. 

Po FIFA pravilniku Ramos je bezbedan u takozvanom "zaštićenom periodu". Član 17 pravilnika o statusu i transferu igrača kaže da bi u slučaju otkaza igraču PSŽ morao da mu isplati kompenzaciju. "U svim slučajevima strane ne mogu jednostrano raskinuti ugovor bez kompenzacije". U slučaju da ugovor bude prekršen, kompenzacija će biti određena uzimajući u obzir nacionalni zakon, sport i druge objektivne kriterijume. 

FOTO: Tanjug

Klubu bi pretila registracija igrača. 

Klub bi se u slučaju kršenja ugovora suočio i sa oštrom kaznom u pogledu registracije fudbalera. "Registracija novih igrača nacionalno i internacionalno bila bi na snazi dva registraciona perioda", stoji u pravilniku... 

Većinu fudbalera PSŽ je doveo bez obeštećenja u prelaznom roku, ali bi greška kod Ramosa mogla skupo da košta "svece". Ramos do novembra još nije debitovao zbog povrede, a sada mu se u klupskoj bolnici pridružio i Lionel Mesi, klubu predstoji zanimljiva zima. 

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna