NA VEST O SMRTI LEGENDARNOG GOLMANA : Dragan Pantelić - večni Lešničanin iz Niša

V.Mitrić

20. 10. 2021. u 11:13

LEŠNICA je zavijena u crno jer je u istom danu izgubila dve fudbalske i ljudske „ikone“ - Dragana Pantelića i Dragana Petrovića, koji su ostavili veliki trag u ovdašnjem „Borcu“,.

НА ВЕСТ О СМРТИ ЛЕГЕНДАРНОГ ГОЛМАНА : Драган Пантелић - вечни Лешничанин из Ниша

FOTO: Želimir Krstev

Prelepa Lešnica, prva urbana varoš u Srbiji, gde se odvajkada odvijao dinamičan, društveni, sportski i kulturni život, koja leži između Drine i Vidojevice i Cera. 

Zvona na crkvi u središtu varošice označila su odlazak još jednog omiljenog Lešničanina, koji je ostavio dubok trag u srpskom i jugoslovenskom fudbalu. Otišao je davno iz varošice u kojoj je rastao, uživajući u lepotama Drine i njenog priobalja i danima provedenim na stadionu „Borca“.

- Dragan je bio, pre svega, veliki čovek, pun ljubavi, zdravog duha, dobronameran i pozitivan, koji je do kraja života voleo Lešnicu svim srcem - kaže Mirko Gligorić, bivši fudbaler i jedan od trenera „Borca“.

- Bio je čovek od koga su mogle da se nauče najvažnije lekcije o fudbalu, sportu uopšte i životu. Svi smo ga voleli i bili ponosni na njega. Tako će biti zanavek.

Milutin Stevanović je svojevremeno igrao sa Draganom, koga pamti „kao vrsnog sportistu, koji je i odbranama i ponašanjem briljirao gde god se pojavio“.

- Uz sve to, naš Dragan je stasao u vrsnog domaćina, jer je sa sobom u Niš poneo ono najbolje iz Jadra - kaže Stevanović.

- Velika ljudina i s razlogom ovolika žalost u Lešnici, čitavom Jadru i Rađevini. Ličnost za najveće poštovanje bio je i ostaće zauvek.

Dragan je bio ponosan na Lešnicu, kaže Aleksandar Lečić, čuveni fudbaler Loznice, a voleo je i Loznicu.

- Sve nas je voleo - kaže Lečić.

- Kad bismo igrali u Nišu ili okolini, nije propuštao utakmice. Kad dođe kod nas u Loznicu, za sve nas je to bio praznik. Bio je čovek koga je svako ko ga je iole poznavao voleo. Šarmantan, duhovit, energičan, bistar, ali prijatan i drag, istovremeno, plenio je ljubav svih nas. Zato je ovo velika žalost.

Danas će Lešnica na večni počinak da isprati i svoju „zvezdu“ Dragana Petrovića, koji je, kad je okačio kopačke o klin, pomagao klub kao član uprave ili vatreni navijač. U smrt ga je odvela korona i, kako se ispostavilo, desetogodišnje pogrešno lečenje u Loznici.

FOTO: Privatna arhiva

Dragan je bio iz one generacije fudbalera romantičara, koji su ostavili u nasleđe mlađima da poštuju i vole legende varoši kakav je bio njegov imenjak Pantelić, „večiti Lešničanin iz Niša“.

Radenko Cvejić, Lešničanin, koji je vatreni navijač „Borca“ od malih nogu, u kom je i sam igrao do polaska u Policijsku školu, kaže da „odlazak dva Drgana, dve legende varoši, skoro u jednom danu, su velika žalost za mesto, ali i primer kako čovekoljupci, poput njih, ostaju za najlepši spomenar mesta i njegovim meštana“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna