VENGER NAJAVIO FUDBALSKU (R)EVOLUCIJU: Ofsajd, kakav smo imali do sada, odlazi u istoriju, a s njim i pomoćne sudije?

Novosti online

14. 10. 2021. u 16:09

VAR tehnologija unela je pravu revoluciju u svetu fudbala, ali nije mali broj ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu koji smatraju da je video podrška, bar ovakva kakva je trenutno na snazi, ubila drža fudbala, u prvom redu zbog odlaganja slavlja posle postognutog gola.

ВЕНГЕР НАЈАВИО ФУДБАЛСКУ (Р)ЕВОЛУЦИЈУ: Офсајд, какав смо имали до сада, одлази у историју, а с њим и помоћне судије?

Foto AP

Prvi čovek FIFA za globalni razvoj fudbala Arsen Venger na konferenciji za medije u Parizu najavio je da će uslediti promena pravila u određivanju ofsajd pozicije.

– Mnogo je mogućnosti kako izvesti bolju situaciju, ali zasad su detalji tajni i ne mogu da ih otkrivam. Ono što mogu da kažem je da će doći do velike evolucije u sudijskom segmentu. Sve se pomno istražuje i već sad je tehnologija toliko napredna da s potpunom preciznošću u trenutku prepoznaje ofsajd čak i ako se radi o pet ili šest centimetara - rekao je Francuz.

Venger tvrdi da će nova, automatizovana tehnologija, rešiti sporove poput onog koji je nastao posle gola Kilijana Embapea u finalu Lige nacija, kad ni glavni sudija ni njegovi VAR pomoćnici nisu uspeli da ustanove da li je napadač PSŽ bio u ofsajdu ili ne.

Novo pravilo, za koje Venger tvrdi da je reč o evoluciji pre nego revoluciji, moglo bi biti primenjeno već na Mundijalu u Kataru-

- Velika je šansa dsa ćemo automatizovano ofsajd pravilo imati u Kataru 2022. To će ubrzati igru jer će biti manje prekida zbog pregledanja videa - rekao je Venger.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TRANSFER BOMBA U ITALIJI?! Roma zainteresovana za napadača Juventusa