TERZIĆEV PREDLOG ZA "BONUS PRAVILO": Predsednik Zvezde otkrio šta bi menjao u srpskom fudbalu, a išlo bi na štetu šampiona

Novosti online

07. 10. 2021. u 09:00

ZVEZDAN Terzić je zatalasao fudbalsku javnost u Srbiji. Prvi čovek Crvene zvezde je prvo poslao otrovne strelice u Humsku, a onda je i prozvao selektora Dragana Stojkovića Piksija.

ТЕРЗИЋЕВ ПРЕДЛОГ ЗА БОНУС ПРАВИЛО: Председник Звезде открио шта би мењао у српском фудбалу, а ишло би на штету шампиона

FOTO: AP

I tu nije kraj... Terzić je prilikom gostovanja na TV Pančevo, u emisiji "Lice nacije", imao i zanimljivo viđenje pravila o bonus igračima. 

- Ne formiraju se mladi igrači, FSS je napravio katastrofalnu glupost, stavio je bonus od dva igrača, Zvezda je bila inicijator, umesto da podignu na tri. Naša liga bi trebalo da bude razvojna liga. Oni smanje sa dva na jedan. Neko ko vodi fudbal mora strateški da postavi stvari - rekao je Terzić i dodao:

- Ja bih napravio bonus da samo četiri igrača preko 25 godina mogu da igraju srpsku ligu. Mora da se baci fokus na mlađe kategorije, trenerski kadar, nemamo trenere i infrastrukturu.

Zanimljivo, Zvezda trenutno ima drugi najstariji tim u ligi gledajući mečeve koje su igrali u Superligi ove sezone - 27,3! Kolubara je u samom vrhu, dok je prosek godina igrača Partizana 26,5. Metalac ima najmlađi tim (21,9), iza ide Čukarički sa 22,6.

Čini se da bi Terzićev predlog najviše štetio njegovom timu.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja