NAMESTIO REZULTAT DA BI SPREČIO NAMEŠTANJE: Fubaler Intera namerno postigao dva autogola kako bi njegovi saigrači pali tiket (VIDEO)

Novosti online

30. 09. 2021. u 22:52

NAMEŠTANJE rezultata zbog dobiti na kladionicama jedan je od najvećih problema u fubalu, a nedavni slučaj iz Gane je apsolutni hit na društvenim mržama zbog bizarnosti.

НАМЕСТИО РЕЗУЛТАТ ДА БИ СПРЕЧИО НАМЕШТАЊЕ: Фубалер Интера намерно постигао два аутогола како би његови саиграчи пали тикет (ВИДЕО)

FOTO: Depositphotos


Izvesni Hašmin Musa je čak dva puta zatresao sopstvenu mrežu u porazu svojih Inter elajsa od Ašanti golda rezultatom 7:0.

Musa je rekao da je to uradio kako bi sprečio nameštanje pomenutog meča, za koje su, kako je naveo, bili krivi i njegovi saigrači.

„U našem hotelu sam čuo da su se kladili na tačan rezultat od 5:1 protiv mog kluba Inter elajsa. Odlučio sam da im stanem na put jer ne odobravam klađenje. Posle utakmice su mi iz tima čestitali što sam im pokvario opkladu“, rekao je Musa za tamošnje medije.


Međutim, nedugo nakon pomenute utakmice došlo je do veleobrta, pošto je Musa bio jedan od čak 18 igrača koji su suspendovani zbog nameštanja utakmice.

Iz njegove ekipe podneta je prijava protiv još dvojice, a iz protivničkog Ašanti golda, trostrukog šampiona Gane, protiv čak petnaestorice. Uz to je osumnjičeno i čak šest ljudi iz uprave oba kluba.

„Nismo uradili ništa loše jer mi često pobeđujemo sa 4:0, 5:0 ili 5:4. Dali smo im pet golova pre nego što je dva sam sebi dao njihov defanzivac. Mislim da bi trebalo da okrive čoveka koji je dvaput dao gol sam sebi jer je to nezapamćeno. Zašto onda krivite Ašanti gold? Ovo je ljubomora i oni samo žele da unište naše ime. Nisam razgovarao ni sa jednim predsednikom, ni sa jednim klubom. Nismo uradili ništa“, rkeao je Kvaku Frimpong, predsednik Ašanti golda.

Do ovog skandala došlo ne nepunih mesec dana nakon što je predsednik Fudbalskog saveza Gane Kurt Okraku osudio sve koji pokušavaju da nameštaju utakmice.

„Naš fudbal su napale bezimene kukavice. Odgovornost mene i izvršnog veća je da odbranimo strast naše nacije. Svi koji su imali udela u nameštanju mečeva zažaliti“, objasnio je Okraku.

Da li je 81 utakmica nameštena u našem fudbalu u emisiji „Miljanov korner“ govorio je bivši član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Raka Đurović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)