PALO POMIRENJE: UEFA neće tužiti Real, Barsu i Juventus

Novosti online

28. 09. 2021. u 10:15

EVROPSKA fudbalska unija (UEFA) suspendovala je disciplinski postupak protiv tri kluba koja i dalje žele da igraju u evropskoj Superligi.

ПАЛО ПОМИРЕЊЕ: УЕФА неће тужити Реал, Барсу и Јувентус

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

UEFA se pridržava presude suda u Madridu, koji je utvrdio da ona nema ovlašćenja da preduzme mere protiv Real Madrida, Barselone i Juventusa, preneo je danas Skaj.

Tri kluba su na sudu tvrdila da je pokušaj UEFA da ih kazni zbog osnivanja nove lige u suprotnosti sa evropskim zakonom o takmičenju.

Madridski sud presudio je da je UEFA disciplinskim postupcima protiv tri pobunjena kluba kršila zakone o slobodnoj trgovini u Evropskoj uniji i prošle nedelje je naložio evropskoj kući fudbala da obustavi disciplinski postupak protiv Reala, Barselone i Juventusa.

UEFA je obavestila preostalih devet klubova, koji su učestvovali u osnivanju Superlige, da zasada ne moraju da plate novčanu kaznu od koje bi novac otišao na bazični fudbal i lokalne projekte.

Ukupno 12 klubova u aprilu je saopštilo da je osnovalo Superligu, nezavisno od UEFA. Posle velikog pritiska navijača, medija, fudbalskih organizacija, od ideje su prvo odustali engleski klubovi - Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem, a zatim i Atletiko Madrid, Milan i Inter.

UEFA i dalje ima mogućnost da pokrene disciplinski postupak protiv tri kluba kada se završi pravni postupak i da zatraži od preostalih devet klubova da plate dogovorenih 22 miliona funti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije