UZ ŠALE STIŽU I GOLOVI Osmesi i vedra atmosfera su važan faktor uspeha. Derbi je čudo, nešto posebno

M. BLAŽIĆ

27. 09. 2021. u 22:30

KADA je pre mesec dana stigao u Beograd i parafirao ugovor sa Partizanom o Srbiji i njenom glavnom gradu nije znao baš ništa.

УЗ ШАЛЕ СТИЖУ И ГОЛОВИ Осмеси и ведра атмосфера су важан фактор успеха. Дерби је чудо, нешто посебно

FOTO: FK Partizan

Ekspresna adaptacija na novu sredinu omogućila je Kvinsiju Menigu (26) da na terenu već od starta pruža partije koje su ga preporučile iz holandskog Tventea. Dvostruki asistent i strelac superligaškog prvenca u meču sa Spartakom (5:0) u razgovoru za "Novosti", tvrdi da se dolazak "u nepoznato" već sada isplatio i da očekuje da kompletan utisak sa prolaskom vremena bude sve bolji.

- Iskreno, nisam imao neka preterana očekivanja vezana za život u Beogradu kada sam potpisao za Partizan jer nikada nisam bio u Srbiji, sve je bilo potpuna nepoznanica. Ne plašim se izazova u životu, tako sam i prelomio i već sada mogu da kažem povukao odličan potez. Zasada nemam ni najmanju zamerku kako na klub i sve aspekte njegovog funkcionisanja, tako ni na život u Beogradu - podvukao je na početku priče o novom izazovu u karijeri najbolji pojedinac nedeljnog meča.

Menig je na terenu ozbiljan, uvek maksimalno posvećen i spreman da ispuni sve zamisli trenera, a kada kroči sa njega ne skida osmeh sa lica.

- Obožavam šale, osmeh, sve je lakše uz pozitivne vibracije i dobro raspoloženje. Najviše se šalim sa Rikardom jer smo cimeri u "Zemunelu", ali i sa Zekom Jojićem, Obradovićem i Zdjelarom. Kada je stručni štab u pitanju, najčešća su peckanja sa doktorom i pomoćnim trenerom. Sa šefom ređe, što je i normalno, jer kada su teme ozbiljne nema šale.

Pozitiva holandskog fudbalera se oseti i na terenu, pa je posle prvenca u Evropi stigao i do superligaškog gola.

- Uhvatio sam poslednji voz, već je bila spremna izmena, ha-ha. I da nije bilo tog pogotka utisak bi bio pozitivan. Posebno mi je drago što je taj gol stigao na domaćem terenu, pred našim navijačima, pa sam osetio potrebu da im se posebno zahvalim kada sam zatresao mrežu. Otkako sam došao u klub osećam samo pozitivnu energiju, ljubav sa svih strana, viđam veoma prijatne ljude. Na meni je da uzvratim na najbolji mogući način i trudiću se da uvek bude tako.

Sedam dana ranije, najatraktivnija letnja akvizicija crno-belih je provela 25 minuta na terenu u večitom derbiju.

- Slušao sam mnogo priča, danima se, što je normalno, govorilo samo o toj utakmici. I bilo je fenomenalno, iskustvo kakvo nisam doživeo, a igrao sam mnogo i jakih i bitnih utakmica. Šteta što nismo pobedili, ipak i pored toga i dalje sve držimo u svojim rukama. Verujem da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i pobedama. O nekom mom konkretnijem učinku i ciljevima ne razmišljam, ne želim sebi da stavljam dodatni pritisak na taj način - zaključio je Menig.

 

DRUŽENjE SA RIŠAIROM

SLOBODNO vreme, kojeg nema previše, Holanđanin koristi uglavnom za odmor i spavanje, ponekad i za druženje sa kolegom iz suparničkog tabora Rišairom Živkovićem.

- Rišairo i ja se dugo poznajemo, igrali smo zajedno u Ajaksu, u redovnom smo kontaktu, nekad odemo na piće ili ručak. Ipak, najviše mi prija da malo slobodnog vremena koje imam na raspolaganju posvetim odmoru. Evo, baš sam se probudio nekoliko minuta pre nego što ste nazvali - objašnjava Menig.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024