PARTIZAN GOSTUJE ANORTOZISU NA OTVARANJU LK: Hrabro po bodove

M. BLAŽIĆ

15. 09. 2021. u 19:46

MAKSIMALNO motivisano, hrabro i autoritativno, uz neophodnu dozu opreza i respekta. Takav Partizan strateg crno-belih Aleksandar Stanojević želi da vidi sutra (21 - RTS 1, Arena 1) na stadionu "GSP" u Nikoziji, gde jedini srpski predstavnik u grupnoj fazi Lige konferencija otvara takmičenje protiv Anortozisa.

ПАРТИЗАН ГОСТУЈЕ АНОРТОЗИСУ НА ОТВАРАЊУ ЛК: Храбро по бодове

FOTO: FK Partizan

Rajsko ostrvo u bliskoj prošlosti je za klub iz Humske bilo sve samo ne rajsko (porazi od APOEL i AEL), pa strateg "valjka" s pravom poziva na manjak euforije, a višak koncentracije na svakom delu terena i u svakom trenutku 90-minutne borbe.

Vremenske prilike po dolasku ekspedicije beogradskog kluba u Nikoziju (oblačno, uz 20-ak stepeni) garant su da četa Temurija Kecbaje neće imati tu vrstu prednosti, uz od ranije poznatu činjenicu da Partizan neće dočekati u svom fudbalskom domu u Larnaki.

- Na Kipru se nije slavilo od šezdeset i neke, a mi se prema svima ophodimo potcenjivački kao da smo grandiozni. Ne vidim razlog da budemo baš toliki optimisti iako smo mi klub koji često igra evropska takmičenja i imamo čemu da se nadamo. Istorija nas uči da respekt mora da postoji - jasan je Stanojević pred okršaj sa Anortozisom koji je u plej-ofu eliminisao izraelsku Ber Ševu.

Uz pohvale na račun domaćina, tu je i podsećanje da bi Kiprani trebalo da budu direktni konkurenti u borbi za jedno od prva dva mesta koja donose evropsko proleće.

- Analizirali smo ih i temeljno se bavili njima poslednjih dana, sa te strane smo potpuno spremni. Igraju sa četvoricom pozadi, imaju veoma iskusnog napadača, snažnog, visokog. Odmeravamo se sa direktnim konkurentom i moramo da budemo oprezni i motivisani. Pokušaćemo da igramo ofanzivno, a da li ćemo se nametnuti to ćemo da vidimo.

ZDJELAR: UVEK NA POBEDU

Saša Zdjelar/FOTO: M. Vukadinović

NEMA vezista Partizana Saša Zdjelar dilemu oko toga šta bi zadovoljilo apetite crno-belih u prvoj utakmici grupne faze.

- Uvek idem na pobedu i razmišljam samo o pobedi. Tako je i sada pred duel sa Kipranima koje izuzetno respektujem. Defanzivno su baš jaki, ali verujem da ćemo naći načina da napravimo značajan korak ka ostvarenju cilja a to je svakako plasman na jedno od prva dva mesta - kategoričan je Zdjelar.

Trude se svi u crno-belom taboru da samo večerašnja utakmica bude u fokusu, ali i ne kriju da se uveliko razmišlja o onome što sledi u nedelju.

- To je prirodno. Imamo fokus na Kiprane, ali derbi je nekako uvek tu. Moraćemo da rotiramo i iskombinujemo tako da vodimo računa o obe utakmice koje nas čekaju u ova tri dana - zaključio je Stanojević.

U rotaciji sutra, verovatno ni u nedelju, neće biti Danila Pantića i Sejdube Sume, na Kipar nije doputovao ni Nemanja Miletić, a i da su sva trojica u timu protiv Anortozisa oči pristalica crno-belih bi bile uperene u Rikarda Gomeša, koji je na 13 takmičarskih mečeva ove sezone postigao 12 golova.

- Želimo dobro da otvorimo takmičenje i nastavimo u odličnom ritmu. Verujem da možemo do tri boda koja bi nam umnogome olakšala nastavak takmičenja - podvukao je ubojiti golgeter.

ADUT Rikardo Gomeš/FOTO: M. Vukadinović

Nestvaran golgeterski učinak Rikarda definitivno predstavlja pokretačku snagu tima.

- Iskreno, ni u snovima nisam imao ovakav scenario od početka sezone. Odlično mi ide, sve je lakše kada imaš sjajne saigrače, ali je mnogo važnije da kao tim funkcionišemo kako želimo. Voleo bih i sutra da pogodim, ali neka to uradi bilo ko, samo da pobedimo - završio je Gomeš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice