ZVEZDIN ADUT PROTIV BRAGE Pavkov će stisnuti zube

Z. ĆOROVIĆ

13. 09. 2021. u 20:55

NAVIJAČI najviše vole da kao u pesmi skače i daje golove, a sada će zbog njih i kluba stisnuti zube.

ЗВЕЗДИН АДУТ ПРОТИВ БРАГЕ Павков ће стиснути зубе

FOTO: M. Vukadinović

Korpulentni napadač Milan Pavkov najverovatnije će biti glavni adut u napadu Crvene zvezde protiv Brage u četvrtak, iako već nekoliko dana trpi bolove. Koleno mu je klecnulo u subotu na meču sa Proleterom, nezgodno je doskočio u 60. minutu i tada je zamenjen. Prve prognoze su bile da povreda nije ozbiljna, ali da je neophodna pauza da se smiri i sanira.

Da se pita Liverpulov dželat, jurišao bi na Portugalce kao što je pre tri godine sa čalmom na glavi kidisao na gol Salcburga u čuvenom pohodu ka prvoj Ligi šampiona. Tada je sa blagim potresom mozga izdržao do kraja, pa su ga odmah posle meča vozili u bolnicu.

Kako saznajemo, Pavkov je već poručio Dejanu Stankoviću da može da računa na njega u prvom meču Lige Evrope protiv najjačeg rivala iz grupe. Sada je na Zvezdinom treneru da još sačeka i "preseče" koliko se sme rizikovati za rovitim centarforom, pogotovo što je odmah posle Brage i večiti derbi sa Partizanom u Humskoj.

Pavkov se nametnuo kao najbolje rešenje u špicu, najviše posle dva pogotka u dva meča sa rumunskim Klužom u baražu za LE, kada je bio nerešiva enigma za Rumune. U vazdušnim duelima neprikosnoven, raznosio je protivničke čuvare kao od šale, poput svakog rasnog golgetera umeo je da se nađe gde treba i kazni greške rivala. Takav Pavkov je brzo "kupio" Stankovića i više nije bilo dileme ko će biti najistureniji igrač u timu šampiona.

Međutim, ukoliko se i pored najveće želje ispostavi da snažni momak iz Begeča neće moći da pomogne protiv Brage, prva alternativa je Luis Dioni. Francuz je isto tako ove sezone bio dva puta strelac na evrosceni (protiv Kairata i Šerifa), ali nije bio ubedljiv da se ustali u ekipu. Česte izmene bile su potvrda da Stanković nije zadovoljan, a na dva poslednja meča sa Klužom igrao je samo 17 minuta, pošto ga je Pavkov istisnuo iz tima.

Uprkos tome što se Dioni još traži u crveno-belom dresu, trenutno je opcija broj dva, pošto Stanković ove sezone nije kao pre koristio Bena na poziciji "lažnog špica", pa bi bilo veliko iznenađenje da se vrati na ovu varijantu u tako važnoj utakmici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere