ĐOKOVIĆ NA IZJAVU AMERIKANCA: Dušu ne diram, ali noge ću svakom da uzmem!

Novosti online

07. 09. 2021. u 08:18

SRPSKI teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je noćas pobedio 99. tenisera sveta Džensona Bruksbija posle četiri seta, 1:6, 6:3, 6:2, 6:2.

ЂОКОВИЋ НА ИЗЈАВУ АМЕРИКАНЦА: Душу не дирам, али ноге ћу сваком да узмем!

FOTO: Tanjug

Amerikanac je u prvom setu napravio dva brejka i posle 29 minuta poveo u meču. Đoković je posle toga pojačao, u naredna tri seta šest puta je oduzeo servis 20-godišnjem Bruksbiju i ostvario 25. uzastopnu pobedu na ovogodišnjim grend slem turnirima.

- Nisam dobro počeo, a Dženson je bio motivisan. Imao je jasan plan igre, odlično je izvodio udarce. Nisam imao ritam, napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka, a on je set i po veoma dobro čitao igru - rekao je Đoković.

- Tokom drugog seta momentum se promenio, odigrali smo nekoliko dugih gemova. Izgubio sam servis, ali sam uspeo da vratim brejk u narednom gemu, nakon što sam počeo čistije da udaram. Kad god mi je trebalo, dobro sam servirao, dobro udarao, ali sve u svemu ovo je bila fizička bitka, mnogo iscrpljujućih razmena udaraca. Čestitam mu na igri, bila je fantastična - dodao je on.

Na poruku Endija Rodika na Tviteru tokom meča Đoković je imao sjajan odgovor.

Foto EPA

 

- Ha, hvala Endi! Ja to shvatam kao kompliment, samo ja ne uzimam ničiju dušu! Svako ima svoju dušu, svi imamo lepe duše, ja to poštujem. Cenim svakog, ali noge ću da vam uzmem, sigurno - nasmejao se Novak.

Očekuje ga novi interesantan duel sa Beretinijem.

- Rimeč finala Vimbldona. Biće uzbudljivo, voli veliku scenu, ima veliku igru. Igrao sam protiv njega na različitim podlogama, pokušaću da se spremim najbolje što mogu - zaključio je Novak.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Italijana Matea Beretinija, u reprizi ovogodišnjeg finala Vimbldona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAPITEN PARTIZANA SVETOZAR MARKOVIĆ PRED DUEL SA NAJVEĆIM RIVALOM: Da nastavimo niz bez poraza od Zvezde