ODLIČNA SRBIJA RAZBILA KATAR: "Orlovi" brojali do četiri, u dobrom raspoloženju dočekuju Luksemburg (VIDEO)

Novosti online

01. 09. 2021. u 20:10 >> 22:34

FUDBALSKA reprezentacija Srbije pregazila je Katar sa 4:0 u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u Debrecinu (Mađarska).

ОДЛИЧНА СРБИЈА РАЗБИЛА КАТАР: Орлови бројали до четири, у добром расположењу дочекују Луксембург (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

"Orlovi" sada mogu maksimalno da se fokusiraju na utakmicu sa Luksemburgom (4. septembar, 18 sati), a taj duel dočekuju u dobro raspoloženju i raspucani.

Izmešao je selektor Dragan Stojković Piksi sastav. Odmorio je nosioce igre i sačuvao ih za ono što sledi.

Od strata meča su Matija Nastasić (kapiten na ovoj utakmici) i drugovi krenuli da kidišu ka golu rivala i već u 2. minutu su poveli nakon što je Kuki postigao autogol.

Već u 18. minutu Luka Jović je duplirao prednost. Mogli su "orlovi" da postignu još neki gol do odlaska na odmor, ali to se nije dogodilo.

Tandem iz Fiorentine je u nastavku utakmice postigao još dva gola za našu selekcije. Najpre je strelac bio Dušan Vlahović koji je lako u situaciji jedan na jedan matirao Alšiba.

Potom je Nikola Milenković odličnim udarcem glavom posle sjajnog centaršuta Andrije Živkovića iz kornera.

Srbija je sigurno mogla da postigne još najmanje tri pogotka. No, i ovako je dobro. Stojković je ispunio cilj - pobedio i sačuvao odmorio glavne igrače.

Posle pomenute utakmice sa Luksemburgom "orlovi" 7. septembra gostuju Irskoj.

Katar - Srbija 0:4 (0:2).

Stadion: "Nađerdi". Sudija: Filip Glova (Slovačka). Strelci: Kuku autogol u 2. minutu, Jović u 18, Vlahović u 60. i Milenković u 85. minutu za Srbiju.

KATAR (4-2-3-1): Alšib – Migel, A. Hasan (od 73, Elamin), Albajati (od 85. Marafi), Salman – Budijaf (od 73. Madibo), Aleldin (od 61. Asadala)  - Alravi, Al Hajdos (od 61. Afif), Kuki – Ali (od 85. Jusef Razak).

SRBIJA (3-4-1-2): Rajković (od 46. Svilar) – Milenković, Nastasić (od 46. Veljković), Pavlović – Lazović (od 76. Radonjić), Maksimović (od 63. Račić), Gudelj (od 56. Lukić), Birmančević (od 55. Žiković) – Đuričić – Jović, Vlahović.

DRUGO POLUVREME: Katar - Srbija 0:4

90+2. MINUT - Kraj utakmice!

85. MINUT - Upisao se u strelce i Nikola Milenković. Sjajno je skočio i glavom zakucao loptu nakon centrašuta Andrije Živkovića iz kornera.

74. MINUT - Au kakav bi ovo gol bio! Vlahović je uhvatio makaciza posle centaršuta Lazovića, ali je golman Katara imao dosta sreće pošto ga je lopta pogodila u telo!

68. MINUT - Period utakmice u kojem je Katar prebacio težište na polovinu Srbije. Jedan pokušaj domaćina na ovom susretu sigurnom intervencijom je zaustavio rezervista Mile Svilar.

66. MINUT - Sjajan pas Vlahovića ka Đuričiću koji je propustio izglednu priliku da se upiše u strelce. Njegov pokušaj zaustavio je Alšib.

60. MINUT - Novi gol Srbije! Dušan Vlahović je izašao jedan na jedan sa golmanom Katara i lako ga je savladao.

51. MINUT - Stanje na terenu se ne menja. "Orlovi" su nastavili da napadaju i u drugom poluvreme sa jasnom namerom da postignu i treći gol.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme!

PRVO POLUVREME: Katar - Srbija 0:2

45. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

41. MINUT - Oprobao je udarac Jović. Tukao je napadač Reala iz daljine, ali je lopta završila u naručju Alšiba.

34. MINUT - Velika šansa za Đuričića! Jović je ukrao loptu na centru, dodao ju je do Vlahovića, ovaj odložio za fudbalera Sasuola koji je šutirao malo pored gola Katara.

28. MINUT - Dobro igraju izabranici Dragana Stojkovića Piksi i rivalu ne dozvoljavaju da pripreti golu.

19. MINUT - Naša selekcija je duplirala prednost. Loptu je na sredini terena ukrao Đuričić, dodao do Vlahovića koji je uposlio je Luku Jovića. Ovaj se oslobodio čuvara i odličnim udarcem doveo Srbiju do prednosti od 2:0.

13. MINUT - Nema mnogo uzbuđenja od trenutka kada su "orlovi" poveli. Katar se malo konsolidovao, ali ne preti Rajkoviću.

3. MINUT - Srbija je povela na startu meča. Filip Đuričić je probio po desnoj strani, uputio je centaršut. Lopta je na putu ka golu zakačila Kukija, prevarila je Alšiba i završila iza njegovih leđa.

1. MINUT - Počela je prijateljska utakmica koja se igra u Debrecinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024