"NISTE NA SPISKU": Vitalij Kličko nije mogao na doček Agele Merkel

Branko Vlahović -Stalni dopisnik iz Moskve

22. 08. 2021. u 17:06

GRADONAČELNIKA Kijeva i bivšeg svetskog šampiona u teškoj kategoriji u profesionalnom boksu Vitalija Klička u nedelju pre podne služba bezbednosti nije propustila da prisustvuje dočeku nemačke kancelarke Angele Merkel.

НИСТЕ НА СПИСКУ: Виталиј Кличко није могао на дочек Агеле Меркел

Foto: OK.RU

Služba bezbednosti na aerodromu "Borispolj" kazala je Kličku da ga nema na spisku osoba koje dočekuju Merkelovu. Iako razočaran, Kličko je kazao da silom ne namerava da ide na doček nemačke kancelarke.

Pre toga kada je Merkelova dva puta dolazila u Ukrajinu on je bio na aerodromu jer ga u Nemačkoj dobro znaju. Dok je bio šampion u boksu živeo je i trenirao u Nemačkoj i tamo je dobio državljanstvo.

Foto: OK.RU

 

Da se ne radi o zaboravu protokola već o političkim razračunavanjima pokazalo se kasnije kad je Klično objasnio incident na Tviteru. Kličko je lider partije "Udar" i po mnogim pitanjima se ne slaže sa sadašnjom politikom partije Vladimira Zelenskog.

- Vlast demonstrira sitničavost i slabost u spoljnoj politici umesto da konsoliduje snage. Sitničareći oni slabe poziciju Ukrajine. Umesto da razmišljaju kako da jačaju ukrajinsko-nemačke odnose u predsedničkoj administraciji, pola noći su razmatrali plan kako da ne puste Klička na doček Merkelove - napisao je Vitalij Kličko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)