CRVENA ZVEZDA RAZBILA KLUŽ U GROTLU MARAKANE: Crveno-beli jednom nogom u Ligi Evrope

A. Ilić

17. 08. 2021. u 22:56 >> 23:02

RAPSODIJA na "Marakani" u režiji Crvene zvezde. Tako se ukratko može opisati utakmica protiv rumunskog Kluža. Dobio je srpski šampion prvi meč plej-ofa za Ligu Evrope rezultatom 4:0.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА РАЗБИЛА КЛУЖ У ГРОТЛУ МАРАКАНЕ: Црвено-бели једном ногом у Лиги Европе

FOTO: FK Crvena zvezda

Napravio je Dejan Stanković određene korekcije u odnosu na prethodni evropski duel. Pred oko 22 hiljade navijača Crvena zvezda bila je bolji rival, a to se videlo već nakon pet minuta igre kada su crveno-beli došli do vođstva. 

Prvobitno je šutirao EL Fardu Ben, dobro mu je zatvorio put ka golu Arlauskis, a na odbitak je hladnokrvno natrčao Milan Pavkov za vođstvo Zvezde. 

I kod drugog gola veliki udeo imao je Milan Pavkov. Odlično je primio loptu u šesnaestercu u 37. minutu, spustio je loptu Aleksandru Kataiju koji iznova trese mrežu rivala. 

FOTO: FK Crvena zvezda

Treba istaći odličnu igru Crvene zvezde u večerašnjem meču. Ni u jednom trenutku nisu "spuštali gas" domaći igrači. Tako je bilo i u drugom poluvremenu. 

El Fardu Ben postigao je gol u 68. minutu, Mirko Ivanić odradio je veliki deo posla. Ukrao je rivalu loptu i proigrao Bena za 3:0. Samo devet minuta kasnije Mirko Ivanić nakon specijala iz kornera postavlja konačnih 4:0 i jednom nogom plasira Zvezdu u Ligu Evrope. 

Prvu pravu šansu Rumuni su imali u 85. minutu kada je Alibek pogodio prečku udarcem iz srca šesnaesterca. 

CRVENA ZVEZDA - KLUŽ 4:0 (2:0) 

(Pavkov 5', Katai 37', Ben 68, Ivanić 77') 

Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska)

Crvena zvezda (4-1-4-1): Borjan - Gobeljić, Degenek (Pankov od 45'), Dragović, Rodić - Sanogo - Ben, Kanga (Krstičić od 72') , Ivanić (Srnić 79'), Katai - Pavkov (Krstović od 79)

Kluž (4-2-3-1): Arlauskis - Manea, Čiobotariju, Sestor, Kamora - Sigurjonson, Rodrigez - Deak, Omrani (62. Kostače), Petrila - Debeljuh (62. Alibek)

KRAJ MEČA 

90. MINUT - Tri minuta nadoknade u drugom poluvremenu. 

89. MINUT - Pored četiri postignuta gola Zvezda ne odustaje od svoje igre. Smirili su igru domaći, kontrolišu loptu, ali ne srljaju napred. 

88. MINUT - Loše je Ben izveo prekid iskosa. 

85. MINUT - VELIKA ŠANSA ZA KLUŽ! Zakasnio je Srnić, a Alibek se našao u velikoj prilici, pogodio je prečku. 

FOTO: FK Crvena zvezda

77. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA! Nakon kornera novi gol Zvezde, čini se da crveno-beli ne žele da stanu. Ovoga puta iz kornera je matirao golmana gostiju Mirko Ivanić!

71. MINUT - Gelor Kanga dobio je javnu opomenu. 

68. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA! Mirko Ivanić je ukrao loptu rivalu, a akciju je krunisao Ben trećim golom na meču. 

64. MINUT - Novi nalet Crvene zvezde, Ivanić je centrirao, a Pavkovu je malo nedostajalo da zahvati loptu. 

59. MINUT - Proigrao je Ben Milana Pavkova, a on nije uspešno zahvatio loptu. Potom u narednom napadu kraj gola šutira i Aleksandar Katai. 

56. MINUT - Još jedan napad Zvezde mogao je da se završi golom. Mirko Ivanić je ubacio loptu u šesnaesterac, prvi korner za Zvezdu. 

52. MINUT - VELIKA ŠANSA ZVEZDA! Mogli su crveno-beli do trećeg gola. Katai je odlično proigrao Milana Pavkova koji je bio zaboravljen na petercu, ipak nije dovoljno jako napadač zahvatio loptu, lak plen za Arlauskisa. 

FOTO: FK Crvena zvezda

Tekst potpisa

48. MINUT - Izgledna situacija za Kluž. Kanga je oborio Omranija. Biće Milan Borjan na pravom testu. Deak je šutirao tik preko prečke. 

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. 

PRVO POLUVREME 

45+2. MINUT - Kraj prvog poluvremena 

45. MINUT - Na travi je ostao Miloš Degenek, fudbaler crveno-belih žali se na povredu. Dva minuta produženo je prvo poluvreme, ali će nakon povrede defanzivca Zvezde sigurno da se odigra nekoliko minuta više. 

37. MINUT  - GOL CRVENA ZVEZDA! Zvezda je iskoristila kontra napad da duplira prednost. Lopta u srcu šesnaesterca ide na Milana Pavkova, a gorostas Crvene zvezde spušta grudima Aleksandru Kataiju koji je imao lak posao da uveća prednost. 

36. MINUT - Više posla o uvim trenucima ima u šesnaestercu Milana Borjana nego u gostujućem. Jednom je boksovao Borjan, drugi put potencijalno neprijatnu situaciju rešio je Dragović ispucavanjem van kaznenog prostora. 

30. MINUT - Često rumunski fudbaleri završavaju na zemlji. Ovoga puta bio je to Omrani, Rodić je negodovao, a to nije sprečilo bugarskog sudiju da mu pokaže žuti karton. 

24. MINUT - Kluž se polako oslobađa pritiska, već nekoliko minuta lopta u nogama gostiju, a nakon starta Kataija, Petrila je imao izglednu priliku iz prekida, pogodio je živi zid.  

FOTO: FK Crvena zvezda

Tekst potpisa

21. MINUT - Novi pokušaj Ivanića, traljavo... 

20. MINUT - Pokušavaju igrači Kluža da povežu svoje redove, kombinuju, ali je za sada to jako loše i sve se završava pred šesnaestercem Zvezde. 

16. MINUT - Pripretio je Ben, odlično brani Arlauskis

12. MINUT - Kombinuju domaći fudbaleri, sve je završeno slabim udarcem Mirka Ivanića koji je jedva došao do čuvara mreže rumunskog kluba. 

8. MINUT - Domaći fudbaleri pokušavaju da ugroze gol rivala dugim loptama, visok tempo igre u uvodnim minutima, a Zvezda nakon postignutog gola ne dosutaje od filozofije sa kojom je meč započela. 

5. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA! Milan Pavkov je nakon pet minuta Zvezdi doneo vođstvo! Arlauskis je odbranio šut Bena, lopta se odbila pravo na glavu napadaču Zvezde, a to je bilo dovoljno da Pavkov zatrese mrežu.

1. MINUT - Počela je utakmica. Sjajna atmosfera na stadionu Rajko Mitić. 

FOTO: Đ. Samoilović

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)