"IDEMO PREKO GRANICE BOLA! Nema straha, ali ima odgovornosti" poručuje Stanković pred Kluž

Đ. SAMOILOVIĆ

17. 08. 2021. u 10:01

MORAMO da stisnemo zube preko granice bola i prođemo Kluž, kako znamo i umemo. Nebitno je da li će to biti lepo ili ružno. Tako glasi poruka trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića pred najbitniji duel sezone u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope sa Rumunima na stadionu "Rajko Mitić" (danas, 21.00, RTS 1, Arena 1).

ИДЕМО ПРЕКО ГРАНИЦЕ БОЛА! Нема страха, али има одговорности поручује Станковић пред Клуж

FOTO: M. Vukadinović

Nekadašnji vezista Lacija i Intera, kao i prošle godine, suočava se sa velikim izazovom posle propuštene šanse da se najtrofejniji srpski klub plasira u Ligu šampiona.

Poraz od Šerifa jeste bolna rana, ali u fudbalu je "grejs period" za tugovanje prekratak. Juriš na takmičenje u kojem je Zvezda prošle godine briljirala, moglo bi da izvida sve ožiljke, baš kao što je to bio slučaj lane, kada je ispadanje od Omonije brzo palo u zaborav posle "petardiranja" Libereca, matiranja Genta...

- I njima će kao i nama biti teška i mnogo bitna utakmica. Nekad kada boli, mora da ne boli, pa ćemo posle, kad prođu ove bitne utakmice, da saniramo neke sitnice koje vučemo u proteklom periodu. Ko god da bude igrao za njih i u kakvom god sastavu budu došli, izvući će maksimum, menjaju sistem, drugačije su igrali u prethodne dve evropske utakmice. Spremićemo se za obe varijante - jasno je poručio Stanković juče komentarišući zdravstveni bilten i sitne povrede igrača.

Ipak, jedan od aduta koji ne može da "prebaci" granicu bola, jeste Italijan Filipo Falko, pa je izvesno da će po desnoj strani delovati El Fardu Ben.

- Imamo problem sa Falkom. U pitanju je istegnuće mišića i on sigurno neće igrati. Ostali su u stroju - otkrio je Deki.

Osvrnuo se šef struke crveno-belih i na činjenicu da Zvezda na startu sezone ne melje rivale i ne pobeđuje ubedljivo kao što je to bio slučaj u većinskom delu takmičarskog ciklusa u 2020. i prvom delu 2021. Naročito je upadljivo to što izostaju golovi iz prekida, jedno od najjačih oružja srpskog prvaka dok su dva slobodna udarca Šerifa praktično izbacili Zvezdu iz LŠ.

- Fali nam koji gol više, jedan gol u ranoj fazi menja totalno utakmicu. Mnogo ekipa se protiv nas branilo. Prošle sezone smo dosta golova davali iz prekida, sada nam ide u "kontru", primili smo neke golove iz tih situacija. Radimo, radimo i radimo, verovatno će nam se otvoriti i u ofanzivnom skoku - nada se Stanković.

Svestan je Dejan velikog značaja koji nosi današnja utakmica ali i revanš za devet dana u Rumuniji.

- Ove dve utakmice su za prolazak, a kako, ne zanima me, svima nam mnogo znači, klubu, navijačima, ekipi. Nema straha, ali ima odgovornosti prema ovom dresu - podvukao je Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave