HEROJI NACIJE ZAVRŠILI U SUZAMA: Mitrović se prekrstio i poručio - "Nije kraj"

Novosti online

08. 08. 2021. u 16:34

VATERPOLO reprezentacija Srbije, najuspešniji tim koji je ova zemlja imala, drugi put uzastopno osvojila je olimpijsko zlato i tako spektakularno završila neverovatan ciklus.

ХЕРОЈИ НАЦИЈЕ ЗАВРШИЛИ У СУЗАМА: Митровић се прекрстио и поручио - Није крај

FOTO: Printskrin/RTS

Čak sedmorica nosilaca igre oprostili su se tako, šampionski u Tokiju od kapice sa državnim grbom. Heroji koji su danas rekli zbogom su Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan i Branislav Mitrović, Milan Aleksić, Duško i Gojko Pijetlović i Stefan Mitrović.

Kapiten i lider generacije, Filip Filipović je izašao pred kameru RTS-a zagrljen sa saigračima i prijateljima, Stefanom Mitrovićem i Duškom Pijetlovićem.

"Ovaj stariji, matori deo generacije, stvarno je odigrao svoj poslednji ples u Tokiju. Ovi momci ovde, nas trojica i još njih par tamo rekli smo da ćemo dati sve od sebe i da ćemo dati srce i dušu u bazen da bi ovo zaista bio naš poslednj ples. Nismo mogli da na bolji način zamislimo kraj", rekao je Filip.

Filipović je hteo da doda još nešto, ali mu je na kraju zadrhtao glas, dok su šampionske suze same počele da idu.

"Hvala ljudima u Srbiji koji su ovo omogućili, koji su nam pomogli. Hvala našim familijama, koji su se žrtvovali najviše za sve ovo", dodao je kapiten boreći se sa emocijama.

Mitrović bio je jako emotivan, iako je na početku obraćanja mislio da će lakše "izneti" taj odgovor.

"Još uvek ne osećam tu euforiju, već veliko olakšanje. Ovo je poslednji turnir i mislim da na lepši način nismo mogli da se oprostimo. Dali smo zadnji atom snage, Igrali smo za naše najmilije, to su svi ljudi u Srbiji, naša familija. Svi koji nas prate znaju kakvi su nam bili počeci, na najteži način je ova generacija došla do prvog zlata, isto tako teško došla je i do poslednjeg. Ovo nije kraj, verujem u momke koji će da ostanu iza nas da igraju i treba im pružiti podršku...", rekao je on.

Mitroviću je potom takođe zaigrao glas.

"Hvala svima, hvala mojoj braći...", zastao je Stefan.

"Hvala pre svega hvala dragom Bogu jer bez njega ovo ništa ne bi bilo moguće", završio je veliki šampion prekrstivši se.

Duško Pijetlović je zahvalio čitavom narodu na podršci.

"Hvala momcima na svemu što su mi pružili, hvala srpskom narodu što su nas podržavali, pre svega u meču protiv Španije, osetili su šta hoćemo i koliko hoćemo i to nas je poguralo i u finalu i preko granice. Medalja kao medalja je svaka lepa na svoj način, a ova stvarno... Posebno zato što dosta nas završava reprezenativnu karijeru, sigurno da je i zato važna", rekao je legendarni centar Pijetlović.

Filipović je za kraj dodao i...

"Neka cela Srbija slavi, ima povoda, hvala na veri i na svemu, mi smo rekli svoje u bazenu i sada mislim da je red za slavlje".

(Mondo) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda