BEDEM ISPRED MREŽE: Računajući i pripremni period, crno-beli nisu kapitulirali već 582 minuta

M. BLAŽIĆ

26. 07. 2021. u 20:48

OTIŠAO je Vladimir Stojković iz Partizana kao neocenjen na startu evropske misije protiv Dunajske Strede (1:0), isti učinak imao je i mladi čuvar mreže Aleksandar Popović sinoć na "Karađorđu" (2:0).

БЕДЕМ ИСПРЕД МРЕЖЕ: Рачунајући и припремни период, црно-бели нису капитулирали већ 582 минута

FOTO: M. Vukadinović

Tri pobede uz gol-razliku 7:0 u borbama na domaćoj i međunarodnoj sceni pokazatelj su da Partizan u defanzivi zasad funkcioniše kao sat, a pritom je na planu ofanzivnih dejstava mnogo konkretniji nego što je to bio slučaj u većem delu prethodne sezone.

Rezultat takve igre su autoritativne pobede u utakmicama u kojima se nijedan od tri rivala crno-belih praktično ništa nije pitao. Kada se tome dodaju i pripremni mečevi, dolazi se do podatka da mreža kluba iz Humske miruje punih 582 minuta i da su jedino fudbaleri Mure u prvom test-meču uspeli da pronađu put do mreže Beograđana.

Sa druge strane, raznovrsnost u polju i probuđenost pojedinaca, koje su do skoro najčešće "gađale" kritike, dovele su do toga da je Stanojevićev tim na tri takmičarska i isto toliko pripremnih mečeva postigao ukupno 14 golova.

Koliko trenutno sve dobro funkcioniše u svlačionici crno-belih, svedoči i partija iskusnog Bibarsa Natha u derbiju protiv Vojvodine. Iskusnom Izraelcu sigurno nije bilo pravo kada je na početku sezone saznao da mu uloga u timu neće biti liderska kao prethodne, ali je već u prvom meču na kojem je počeo, pokazao da i te kako još ima motiva da se dokazuje i izbori za povratak u startnu postavu.

- Teško je igrati u Novom Sadu, a i protivnik je uvek opasan. Dve utakmice zaredom smo igrali na istom stadionu i pobedili, to je fantastičan način da započnemo sezonu. Znali smo da moramo od starta da igramo na najbolji mogući način. Želimo da igramo u Evropi, to je veoma važno za klub i daćemo sve od sebe da tako bude i posle četvrtka - sabrao je misli posle sjajnog izdanja u duelu sa Vojvodinom Bibars Natho.

Vremena za uživanje u odličnom početku sezone nema, crno-beli već sutra putuju u Slovačku, gde ih u četvrtak od 20.45 očekuje revanš meč drugog kola kvalifikacija Lige konferencija protiv Dunajske Strede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja