PEREZ PRECRTAO JOVIĆA: Ramadani nudi Srbina Interu

Novosti online

20. 07. 2021. u 09:46

Real Madrid zbog renoviranja stadiona i pandemije korona virusa ne stoji finansijski sjajno kao što je to bilo do sada. Kako nisu uspeli da proguraju ideju o Superligi bogatih koja bi im obezbedila veliki novac, prinuđeni su na štednju ovog leta.

ПЕРЕЗ ПРЕЦРТАО ЈОВИЋА: Рамадани нуди Србина Интеру

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

"Kraljevski klub" do sada je angažovao samo Davida Alabu, koji je došao bez obeštećenje, a neće biti iznenađenje ako on bude i jedini novajlija.

Predsednik kluba Florentino Perez saopštio je Karlu Anćelotiju da zaboravi na pojačanja i da radi sa trenutnim igračkim kadrom, poručujući mu da su "pojačanja" igrači koji su se vratili sa pozajmica: Martin Edegor, Garet Bejl i Dani Sebaljos.

Zanimljivo, "AS" koji je prepričavao Perezov razgovor sa Anćelotijem nije spomenuo Luku Jovića koji je prethodnih šest meseci proveo u Frankfurtu.

O sudbini srpskog reprezentativca i najskupljeg napadača u istoriji Kraljevskog kluba govori se i piše gotovo na dnevnom nivou. Opcija da ostane u Frankfurtu, odnosno da ga Ajntraht otkupi u startu je bila najmanje verovatna. Potom su ga Italijani targetirali kao rezervnu opciju Milana, u slučaju da ne dođe do dogovora sa Čelsijem oko Olivijea Žirua, a prema najnovijim informacijama sa Apenina Jović je ponuđen i drugom milanskom gigantu - Interu.

Ovu informaciju plasirao je jedan od stručnjaka za fudbalsko tržište iz Italije - Nikolo Skira. On je naveo kako je Fali Ramadani ponudio Srbina Nerazurima na pozajmicu.

Real Madrid bi najradije da proda Jovića, međutim čini se da je pozajmica mnogo realnije rešenje. Podsetimo, Madriđani godišnje izdvajaju oko 10.000.000 bruto na platu reprezentativca Srbije, od čega igraču ide oko polovine te cifre. Blankosi ne mogu da očekuju da će zaraditi ni približno uloženom - platili su ga 60.000.000, a trenutno ga specijalizovani sajt Transfermarkt ceni na 20.000.000. Verovatno bi klub razmatrao i takvu ponudu budući da bi se ratosiljao njegve ogromne plate.

Podsetimo, Luka se vratio sa pozajmice iz Frankfurta koja baš i nije imala onakav efekat kakav se očekivao. A počelo je kao u bajci - na povratničkom debiju protiv Šalkea dva gola za manje od pola sata igre. Onda gol Arminiji u Bilefeldu i - kraj. Kao da je neko povukao ručnu. U naredna četiri meseca samo još jedan pogodak, mada je uglavnom bio starter.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna