VOŽDOVAC OSUĐUJE RASIZAM: Izvinjenje Kempbelu zbog ispada "navijača"

V. N.

17. 07. 2021. u 19:39

BOMBA Nemanje Milojevića, sina nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Vladana, pa zatim dva gola Đorđa Jovanovića začinili su start Superlige, ali glavni utisak sa utakmice Čukaričkog i Voždovca (2:1), odigrane u petak na otvaranju sezone, bio je nažalost rasistički ispad gostujućih navijača koji su na osnovu boje kože vređali domaćeg igrača Normana Kempbela.

ВОЖДОВАЦ ОСУЂУЈЕ РАСИЗАМ: Извињење Кемпбелу због испада навијача

FOTO:

Njih petnaestak, iz navijačke grupe "Invalidi", ispuštalo je majmunske krike kada god je lopta bila kod Kempbela, pa je nekoliko sekundi pre kraja prvog poluvremena glavni sudija na meču Momčilo Marković prekinuo susret i otišao do delegata.

Iz Voždovca  su se oglasili i saopštenjem:

- Fudbalski klub Voždovac upućuje javno izvinjenje fudbaleru Normanu Kempbelu, fudbalskom klubu Čukarički i sportskoj javnosti u Srbiji zbog rasističkih uvreda nekolicine navijača Voždovca tokom utakmice prvog kola Linglong Superlige Srbije.

Takođe, ogradili su se od nekolicine navijača koji su vređali Kempbela.

- "Klub kao nijedan drugi", kako Voždovac zovemo, poznat je kao porodični klub sa izrazitim vrednostima koje ne podržavaju bilo kakav vid nepoštovanja, uvreda i nasilja na bilo kojoj osnovi. Navijači Voždovca poznati su kao pravi simpatizeri fudbala, poštovaoci sporta i fer-pleja i na taj ugled smo izrazito ponosni. Ovim saopštenjem ograđujemo se od ponašanja kojem nema mesta na stadionima širom Srbije.

ZABRANA ZA IZGREDNIKE?

NAVIJAČIMA za koje se utvrdi da su krivi za rasističko ponašanje, državne vlasti bi trebalo da ubuduće zabrane prisustvovanje utakmicama. To piše u članu 45.05a Rezolucije "Evropski fudbal ujedinjen u borbi protiv rasizma", koja stoji u sklopu pravilnika UEFA o bezbednosti i sigurnosti, a koja je dostupna na sajtu FSS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!