KO ĆE DOĆI DO MEČA ZA TROFEJ? Englezi žive za finale, Danci znaju da će biti teško

Z. ĆOROVIĆ

06. 07. 2021. u 21:35

ENGLEZI bi dali sve za svoje prvo finale, Danci veruju u podvig iz 1992. godine, kada su se nekim čudom popeli na krov Starog kontinenta.

КО ЋЕ ДОЋИ ДО МЕЧА ЗА ТРОФЕЈ? Енглези живе за финале, Данци знају да ће бити тешко

FOTO: AP

Ko je bolji od ove dve odlične selekcije, videće se sutra (21.00), u drugom polufinalu Evropskog prvenstva.

POPULARNA "FODENKA"

FOTO: AP

IZ tabora Engleza pročula se vest da će se svi reprezentativci ofarbati kao njihov saigrač Fil Foden, ako osvoje EP. Fudbaler Mančester sitija je još pre turnira promenio imidž novom frizurom po ugledu na nekadašnju zvezdu Albiona Pola Gaskojna koja je odmah postala popularna kao - "fodenka".

Boj se bije na prestižnom "Vembliju", u vreloj atmosferi koja će svim silama gurati Albion ka njegovom cilju, tako da su izabranici Gereta Sautgejta u mnogo povoljnijem položaju. Samim tim su i proglašeni kao veliki favoriti.

- Imamo sjajnu priliku, jedinstvenu šansu da se upišemo u istoriju, jer nikada nismo bili u finalu EP. Zato ovaj tim nikada do sada nije bio pod ovolikim pritiskom, ali to je još jedan izazov sa kojim će se igrači suočiti. Sve što su na šampionatu uradili ispalo je onako kako smo želeli. Zato moramo da izvučemo najviše i u ovoj najvažnijoj utakmici. Imaćemo i podršku publike, pa zato očekujem fantastičan meč - istakao je Geret Sautgejtm, selektor Engleza.

Njegova reprezentacija je prepuna samopouzdanja, na prethodnih pet mečeva nije primila nijedan gol. Podigli su se i Danci, pošto su posle dva poraza na startu ostvarili tri pobede u velikom stilu.

- Igramo utakmicu u gostima, ali to takođe ima svoju draž, pa se zapravo radujemo tome. Srećni smo što će se navijači vratiti na tribine, mada bismo i svi mi voleli da je pola stadiona bilo obučeno u danske boje. Zato će naš motiv biti da utišamo gledaoce, ali znamo da će to biti teško - smatra Kasper Hjulmand, selektor Danaca.

FOTO: AP

Kapiten Engleske i najbolji strelac Hari Kejn iz predostrožnosti se prisetio dva poslednja duela sa "vikinzima".

- Danska je sjajan tim. Prošle godine smo dva puta igrali u Ligi nacija i nismo dobili nijednu utakmicu - jedan remi, jedan poraz. Sada moramo da pokušamo da se fokusiramo na sebe. Polufinale je na našem nacionalnom stadionu i moramo da iskoristimo sve te pozitivne stvari. Svesni smo da mnogo možemo i ukoliko odigramo onako kako znamo, imaćemo sjajnu priliku da dođemo do finala. Biće neverovatno - poručio je Kejn.

TRADICIJA UZ ALBION

UPRKOS tome što Danci nisu primili gol na poslednja dva meča u Ligi nacije (1:0, 0:0), Englezi im ne leže kao protivnici. Selekcija "tri lava" ima mnogo bolji skor u međusobnim duelima - 13 pobeda, uz pet remija i isto toliko poraza i gol razliku 39:23.

Vezista Tomas Dilejni veruje u svoje "vikinge" i u to da mogu da osvoje "Vembli".

- Na početku turnira postavili smo cilj da se vratimo na "Vembli". Posle svega što smo prošli, ovo je za nas najveća nagrada. Osećamo se odlično, spremni smo za još jedan veliki meč. Bilo bi ludo ukoliko pobedimo Engleze i domognemo se finala.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)