ŠKOTI SE VRAĆAJU NA VELIKU SCENU: Nećemo opet čekati 23 godine

Novosti online

23. 06. 2021. u 21:39

NEĆEMO više čekati 23 godine da se ponovo plasiramo na jedno veliko fudbalsko takmičenje, sada kreće juriš na Katar!

ШКОТИ СЕ ВРАЋАЈУ НА ВЕЛИКУ СЦЕНУ: Нећемо опет чекати 23 године

FOTO: Tanjug/AP

To kaže kapiten škotske fudbalske reprezentacije Endi Robertson čija se selekcija u utorak porazom od Hrvatske (1:3) oprostila od daljeg ućešća na aktuelnom prvenstvu Evrope.

Bod iz duela sa Engleskom bio je velik kao kuća, ali to se ispostavilo kao maksimum čvrste i organizovane ekipe "suknjica", koja je plasman na EP izborila nažalost protiv Srbije u novembarskom baražu u Beogradu.

Ambicije su im, podrazumeva se, porasle i ne žele više da prave dvodecenijske pauze sa učešćima na globalnim reprezentativnim turnirima, budući da je pre ovog šampionata, Škotska poslednji put bila deo nekog velikog takmičenja 1998. na SP u Francuskoj.

- Ponosan sam na sve igrače i činjenicu da sam kapiten ove države. Bila je to apsolutna čast, osetili smo ljubav čitave zemlje. Znam da smo ih razočarali, ali podrška cele nacije je bila prisutna.

Ekipa smo sa puno potencijala, dalje uspehe moramo da gradimo na osnovu ovog. Fokus je sada na septembru, pokušaćemo da se kvalifikujemo na još jedan veliki turnir, ne možemo ponovo da čekamo 23 godine - rekao je Robertson, bek Liverpula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)