TREĆE POLUVREME SUPERLIGE: Pazar "visi", Rad čeka svoju šansu!

Novosti online

25. 05. 2021. u 09:54

IAKO je sezona u Superligi odavno završena čeka se konačan epilog u postupku licenciranja klubova za narednu takmičarsku sezonu.

ТРЕЋЕ ПОЛУВРЕМЕ СУПЕРЛИГЕ: Пазар виси, Рад чека своју шансу!

FOTO: Depositphotos

Kako prenosi "Sport klub" najneizvesniji jestatus Novog Pazara za čiju su poziciju zainteresovani predstavnici Rada, koji važi za prvog favorita u postupku popunjavanja mesta u Superligi. 

- Novopazarci imaju velikih problema oko odgovora na takozvani finansijski kriterijum. Superligaš sa obala Jošanice i Raške ušao je odavno u takozvani UPPR, unapred pripremljeni plan reorganizacije, sa idejom da, uporedo servisirajući redovne obaveze, reguliše nagomilana dugovanja, navodi se u tekstu.

Dve su solucije pred Novim Pazarom - isplata dugovanja prema UPPR postuku ili dostava dokaza o dogovoru sa poveriocima komisiji za licenciranje klubova. 

Novi Pazar za narednu sezonu, u prvom stepenu, pre mesec dana, nije ni poslao zahtev za superligašku licencu.

Dokumentacija je sada prosleđena i konačnu će odluku doneti komisija za žalbe licenciranja klubova na sednici u Utorak, a pored Pazara spremno osluškuju epilog i sa Banjice, s obzirom da se kao prvi favorit za popunu mesta u Superligi kotira Rad. Ipak, takve odluke nisu u opisu poslova komisija, već Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)