HEROJI NACIJE! ENGLEZI SE ODREKLI PREMIJA NA EURO 2020: Celokupan iznos od deset miliona evra doniraće zdravstvenim radnicima

Novosti online

09. 07. 2021. u 15:22

REPREZENTACIJA Engleske pokušaće u nedelju od 21 čas da osvoji titulu šampiona Evrope protiv selekcije Italije. Igrači su se dogovorili da celokupan bonus doniraju Nacionalnoj zdravstvenoj službi u znak zahvalnosti za sve što su učinili tokom pandemije Kovida-19.

ХЕРОЈИ НАЦИЈЕ! ЕНГЛЕЗИ СЕ ОДРЕКЛИ ПРЕМИЈА НА ЕУРО 2020:  Целокупан износ од десет милиона евра донираће здравственим радницима

FOTO: Tanjug

Igračima pripada 40 odsto bonusa koji će UEFA uplatiti FA, a u slučaju svajanja titule to će biti oko deset miliona evra.

Inicijativu su još prošle godine pokrenuli kapiteni liverpula i ančester junajteda Džordan Henderson i Hari Megvajer a već tada su je prihvatili svi igrači.

Engleskoj će nedeljno finale biti prvo u istoriji EURa na kojima im je do sada najveći uspeh bio dva polufinala. Italiji će ovo biti četvrto finale, a jednom su osvojili titulu, u kontroverznom finalu 1968. protiv naše reprezentacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili