ZANAT UČIO OD NAJBOLJIH: Glumac Saša Joksimović, za "Novosti", o aktuelnim ulogama, prvom filmu "Zvezde ljubavi", pokojnim kolegama...

M. Ćunković

22. 04. 2021. u 09:23

GLUMAC Saša Joksimović, za razliku od mnogih kolega, poprilično je angažovan i u doba pandemije kovida 19, prvenstveno u televizijskim projektima, te gledaoci mogu i bukvalno da ga vide u raznim ulogama.

ЗАНАТ УЧИО ОД НАЈБОЉИХ: Глумац Саша Јоксимовић, за Новости, о актуелним улогама, првом филму Звезде љубави, покојним колегама...

Foto V. Danilov

Između ostalog, u seriji "Igra sudbine" na Prvoj. Njegov lik je privukao veliku pažnju, jer ima za cilj da "uništi" glavnog negativca Sofiju Šubarević.

- Fantastična serija, fantastičan rejting - euforično će Joksimović za "Novosti". - Došla je u pravom trenutku za gledaoce. Žarko Jokanović to maestralno piše. Porodična drama, sa primesama trilera i mistike koje je on kasnije ubacio, pogotovo mojim pojavljivanjem, kao i još nekih kolega. Igram Maksima Šubarevića, Sofijinog brata koji izlazi iz zatvora i pokušava da joj se osveti, jer je bio nepravedno osuđen - ona ga je poslala tamo. Žarko piše još 100 epizoda, snimaćemo sigurno do kraja godine.

Odnedavno, na televiziji K1 emituje se, kako je opisano, prvi ženski sitkom "Koleginice".

- Tu igram Danka, koji je potpuna suprotnost Maksimu, i drago mi je zbog toga. Danko se zaljubljuje u Bojanu, odnosno, dragu koleginicu Tamaru (Radovanović). On je stidljiv, tupav šonja. To me podseća na moj prvi film koji sam 2005. radio sa pokojnim Draganom Nikolićem, "Zvezde ljubavi".

Upravo to ostvarenje se, uprkos odličnoj glumačkoj ekipi, pominje na mnogim listama najlošijih filmova snimljenih na ovim prostorima, ali, sa druge strane, ima i svoje fanove, koji mu se neretko vrate na "Jutjubu".

- Taj film je meni otvorio vrata. Neverovatno ostvarenje, kako god da se realizovalo u postprodukciji i kroz bioskopska prikazivanja. Spada u kategoriju lošijih filmova, ali ja ne smatram tako. Mogao sam to mnogo bolje da uradim. Ja čak tad nisam još ni završio Akademiju. Učio sam od najboljih - tu su bili i Bogdan Diklić, Vojin Ćetković, Milan Kalinić, Jelena Đokić... "Ukrao" sam dosta i preneo na kasnije uloge. Video sam šta nije bilo dobro i unapredio svoju glumu.

U seriji "Koleginice" poslednju televizijsku ulogu je odigrao pokojni Boris Komnenić.

- Njegov odlazak je veliki gubitak za srpsku kinematografiju. Kad neko od naših kolega umre, ja ne mogu da verujem da je on mrtav. I dalje mislim da su živi Madžgalj, Manda, da je Gaga Nikolić tu. Otišao je Zoran Simjanović, moj profesor Ivan Bekjarev. Čuli smo se nekoliko dana pred njegovu smrt. Rekao mi je da izlazi iz bolnice, da treba da radimo novu predstavu, pričali smo o likovima. Teški dani za nas mlade glumce koji gubimo mentore.

Saša je angažovan i na televiziji "Kazbuka", kao voditelj kviza "Mozgalići".

- Deca stalno traže novu sezonu. Radimo na tome, korona nas je omela jer nam treba publika.

Raduje se Joksimović i filmu i seriji o legendarnom Tomi Zdravkoviću.

- Sarađujem ponovo sa Draganom Bjelogrlićem. Mislim da sam u "Senkama nad Balkanom" dobio "vajld kard" da igram tu. Napravio sam fantastičnu ulogu Save Videnovića, gazde kafane "Radan" gde otac dovodi Tomu Zdravkovića prvi put, pa on upoznaje Silvanu Armenulić. Jako bitan segment Tominog života. Velika priča, na Bjelin način.

SPUŠTANjE NIZ AVALSKI TORANj

U SREDU se navršilo 11 godina od kada je Avalski toranj za turiste prvi put otvorio vrata posle obnove. JP "Emisiona tehnika i veze" će to obeležiti u četvrtak na specijalan način, tako što će se glumci iz serije "Igra sudbine", među njima i Joksimović, spustiti užadima sa 110 metara. U ovoj akciji učestvovaće i Ivan Tomić, Stevan Piale, Danina Jeftić i Milan Bosiljčić. Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, vidikovac na Avali je, od 21. aprila 2010. godine, prema evidenciji o prodaji ulaznica posetilo više od 1.800.000 ljudi.

- Zbog kišice nismo mogli u sredu da izvedemo to što smo planirali, pa ćemo danas - najavljuje Saša. - Jedva čekam da se spuštam niz Avalski toranj. (A. V. V.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024