POČAST BIVŠEM STANOVNIKU ELVISU PRISLIJU: U malom nemačkom gradu postavljaju statuu kralju rokenrola

J.Ž.S.

02. 04. 2021. u 11:47

Mali Nemački grad Bad Nauhajm planira u avgustu da postavi bronzanu statuu u čast jednog od svojih najslavnijih stanovnika - Elvisa Prislija.

ПОЧАСТ БИВШЕМ СТАНОВНИКУ ЕЛВИСУ ПРИСЛИЈУ: У малом немачком граду постављају статуу краљу рокенрола

Foto: AP

       Kralj rokenrola živeo je u u ovom gradu dok je kao vojnik bio stacioniran u obližnjem Fridbergu između oktobra 1958. godine i marta 1960. godine.

Posao oko statue je završen, ali gradske vlasti su bile prisiljene da odustanu od planiranog otkrivanja zbog pandemije korona virusa. U planu je da se svečanost upriliči u avgustu u nadi da će dotad pandemija da utihne.

Otkrivanje bi trebalo da se poklopi i sa održavanjem Evropskog festivala Elvisa u tom gradu. Čak i danas obožavaoci redovno dolaze na lokacije u Bad Nauhajmu koje datiraju iz vremena dok je Elvis boravio u tom gradiću, a lokalne vlasti su očuvale neke od njih.

Oni su došli na ideju da se napravi bronzana statua Elvisa 2018. a posle toga su počeli da prikupljaju novčana sredstva za taj projekt. Osnova za statuu bila je Prislijeva fotografija snimljena u ovom gradu verovatno 1959. godine.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)