SPOT ZA MAGDALENU: Bajaga sa mališanima iz vrtića pokrenuo akciju pomoći bolesnoj devojčici

M. Ćunković

25. 03. 2021. u 08:53

DIVNU akciju su nedavno sproveli Momčilo Bajagić i mališani iz jednog beogradskog vrtića.

СПОТ ЗА МАГДАЛЕНУ: Бајага са малишанима из вртића покренуо акцију помоћи болесној девојчици

Foto Jutjub printskrin

Zajedno su izveli Bajagin prošlogodišnji hit "Darja" i snimili prigodan spot koji je okačen na "Jutjub", a sve u sklopu pomoći Magdaleni Nedeljković, devojčici rođenoj 2014. godine, za koju se prikupljaju finansijska sredstva.

Magdalena je sa osam meseci dobila prvi epileptični napad, nakon čega je otkriveno da boluje od tuberozne skleroze. Radi se o retkoj, multisistemskoj bolesti do koje dolazi mutacijom gena. Magdalena ima benigne promene na kori mozga i u samom mozgu, koje izazivaju svakodnevno veliki broj epi napada, i ne mogu da se leče već pet godina. Sada je primarna poseta TCH klinici u Hjustonu, radi dodatnih dijagnostičkih pregleda i donošenja odluke koji hirurški zahvat može da pomogne Magdaleni, kao i sprovođenja zahvata. Sredstva su neophodna za operaciju, i troškove puta i smeštaja.

- Deca su sa takvom ljubavlju i željom otpevala pesmu, da nam preostaje jedino da uživamo, jer lepše izvođenje sigurno niste čuli, a i da pomognemo Magdaleni da i ona sanja svoje snove slanjem bar jedne SMS poruke sa sadržajem 933 na 3030 - navedeno je na instagram-profilu Bajage i "Instruktora".

Interesantno je da je ovo već treća verzija "Darje". Prvu, najpopularniju, otpevali su zajedno Bajaga i Miloš Biković, koji je bio zadužen za ruski deo, i ona je završila i na aktuelnom albumu grupe "Ovaj svet se menja". Pesma je korišćena i za promociju filma "Hotel Beograd", iako se ne čuje u samom ostvarenju. Snimljena je i samo srpska verzija, a može se čuti u sklopu "Koncerta za crvenu zonu", koji su Bajaga i "Instruktori" za RTS snimili na Tašmajdanu, dostupnog na "Jutjubu". Na jesenjem koncertu u bašti zemunskog "Festa" bend je izveo "Darju" na nesvakidašnji način, u medliju sa čuvenim, starim hitom "Moji drugovi".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)