DVA VELIKANA SU NAS ZAUVEK NAPUSTILA: Ovim potresnim rečima Đuričić se oprostio od Đoleta Balaševića

Novosti online

15. 03. 2021. u 16:54

MUZIČKA scena ostala je bez još jednog velikana. Danas je stigla vest da nas je legendarni bubnjar Dragoljub Đuričić zauvek napustio.

ДВА ВЕЛИКАНА СУ НАС ЗАУВЕК НАПУСТИЛА: Овим потресним речима Ђуричић се опростио од Ђолета Балашевића

Foto: Arhiva Novosti/D. Dozet/Printskrin

Đuričić je preminuo od posledica virusa korona u 69. godini.

Legendarni bubnjar je u poslednje vreme živeo povučeno, a pre nešto manje od mesec dana veoma ga je potresla vest o smrti Đorđa Balaševića, sa kojim je nekoliko godina sarađivao.

- Ne mogu da verujem da je najtalentovaniji Jugosloven preminuo. Bio je odličan imitator, tekstopisac, prvi je počeo sa angažovanim tekstovima u vreme kada se to dobro zameralo, zbog Tita. Moja saradnja i druženje sa njim su bili poseban kvalitet življenja, prećutno smo bili godinama na istoj strani za dobrobit ovog naroda, ali, nažalost, narod ga nije dobro shvatio. Kada jednom nije mogao od mene da dođe do reči, rekao je: "Kad Dragoljub Đuričić uzme reč, svaki radio može da uzme slobodan dan." - rekao je tada Đuričić za "Novosti".

- Ponosan sam što sam 1993. radio sa njim album "Jedan od onih života", na kome je pesma "Provincijalka", posvećena najvećoj i najlepšoj ljubavi. Da Đole nije sreo Oliveru, pitanje je da li bi imali ovakve pesme. Njegova ljubav prema Oliveri je netaknuta i uzvišena, on nije tražio uzvratnu ljubav, samo je voleo. Bio je srećan zbog toga i u njoj je nalazio sve. Koliko nam je samo životnih filozofija predstavio u pesmama, na primer u "Ćaletovoj pesmi", to je čista filozofija življenja - priča Ljubičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN ZEMLJIŠTA: Zemlja i voda su izvor života