DVA I PO MESECA PROVEO U SAMICI KAO JATAK RATKA MLADIĆA: Bojan Vasković prošao kroz agoniju - cela porodica se našla na stubu srama!

Novosti online

03. 03. 2021. u 09:48

FRONTMEN "Leksington benda" Bojan Vasković ležao je dva i po meseca u Centralnom zatvoru zbog sumnje da je skrivao Ratka Mladića! Poznati muzičar otvorio je dušu i ispričao kako je 2003. godine završio u samici, i to ni kriv ni dužan.

ДВА И ПО МЕСЕЦА ПРОВЕО У САМИЦИ КАО ЈАТАК РАТКА МЛАДИЋА: Бојан Васковић прошао кроз агонију - цела породица се нашла на стубу срама!

Foto: Printskrin K1

- Kada sam imao 17 godina, teretili su me da sam skrivao Ratka Mladića. Bio sam kolateralna šteta, i ja i moja porodica! Uhapsili su sestru, mene i majku samo zato što je Mladićev jatak Jovo Đogo bio naš kućni prijatelj. Moja mama je radila kod njega u Birou Republike Srpske. U to vreme su hapšeni svi ljudi koji su ga znali ili bili u kontaktu s njim - počeo je Vasković svoju ispovest i dodao da se zbog prijateljskih veza sa Đogom cela porodica našla na stubu srama.

- U samici CZ smo sestra i ja proveli dva i po meseca, a naša majka čak osam. Optužili su me da sam skrivao Mladića, čoveka kog i ne poznajem! Nikada ga u životu nisam video! Pa ja sam se oduvek ježio na politiku i imao averziju prema svemu tome. Moj otac je završio Političke nauke i svi smo morali da ćutimo kada se u kući gleda 'Dnevnik 2'. Još tada sam rešio da budem apolitičan. Kao klinac sam igrao fudbal, posle sam prešao na muziku i ništa drugo me nije zanimalo.

- Lepo su se ponašali prema nama. Znali su da smo u zatvoru na pravdi Boga. Ne želim ni da se sećam tog perioda. Jedino što je bilo dobro jeste to što sam u zatvoru dosta čitao i trenirao. Čak sam i prvu cigaretu u životu tu zapalio. Bilo mi je strašno. Nisam znao ni zašto sam zapravo tu, ni koliko ću dugo ostati. Ta agonija me je ubijala - ispričao je pevač i dodao da je njegova porodica tek posle 11 godina oslobođena svih optužbi:

- Na kraju je pravda pobedila i istina je izašla na videlo. Više puta je proces koji se vodio protiv nas vraćan na sud i tek posle 11 godina smo bili zvanično oslobođeni.

Foto: Instagram

 

BORBA ZA ĆERKIN ŽIVOT

Ćerka je imala 50 odsto šansi da preživi Bojan kaže da mu je najteži period u životu bio kada mu se supruga Aleksandra porodila u 6. mesecu trudnoće.

- Ćerka Anđelina se rodila sa svega 860 grama i naredna dva i po meseca bila je velika borba za njen život. Lekari su nam rekli da su šanse da preživi 50:50. Na svu sreću, sve se dobro završilo. Anđelina danas ima 5 godina, veoma je talentovana za muziku, pa sam joj nedavno kupio i klavir - kaže Vasković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)