BIO NAM JE IDOL... Panonski mornar je otplovio na pučinu crnu: Pera Alvirović paleći sveću oprostio se od Balaševića

S.B.

19. 02. 2021. u 22:43

VEST o smrti Đorđa Balaševića, omiljenog novosadskog kantautora, prolomila se Novim Sadom, Srbijom i čitavim regionom, tiho i mirno, baš kao što su sinoć, pred njegovom porodičnom kućom u ulici Jovana Cvijića 33, poštovaoci, prijatelji i komšije, palili sveće i polagali cveće za zadnju poštu legendarnom poeti i romantičaru.

БИО НАМ ЈЕ ИДОЛ... Панонски морнар је отпловио на пучину црну: Пера Алвировић палећи свећу опростио се од Балашевића

Foto: N. Karlić

- Tuga, velika, tako neočekivano, iznenada… - kaže paleći sveću, Pera Alvirović, bliski saradnik i prijatelj Balaševića, koji je došao da oda poslednju poštu.

- Velika čast mi je što sam uz mog brata Zorana, gitaristu, kojeg je Đole prosto obožavao, sarađivao sa takvom umetničkom gromadom. Ostvario mi se tada, dečački san. Radili smo zajedno četiri- pet godina, snimili album „Rani mraz“. Bio nam je idol, uz Radeta Šerbedžiju, Kemala Montena, Olivera Dragojevića… s kojima smo imali privilegiju da zajedno muziciramo. Imao je taj jedinstven, novosadski, vojvođanski, rekao bih, jugoslovenski šmek, uvek nasmejan u društvu, za opuštajuću atmosferu.

Neki od Đoletovih najbližih saradnika, sinoć, bez daha i od neskrivene tuge, jednostavno, nisu mogli da dođu do reči. Samo su ćutke, pred kućom, polagali bukete…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SLOBODA ZAVRŠILA NA INFUZIJI: Glumica se oglasila iz bolnice - evo u kakvom je stanju (FOTO)