BOLNO MI JE, BIĆU TAMO MESEC DANA: Sloboda Mićalović zbog snimanja ide u rodni Leskovac - od smrti oca nije skupila hrabrost za to

Novosti onlajn

22. 01. 2021. u 14:54

БОЛНО МИ ЈЕ, БИЋУ ТАМО МЕСЕЦ ДАНА: Слобода Мићаловић због снимања иде у родни Лесковац - од смрти оца није скупила храброст за то

Foto: A.Stevanović Živković

GLUMICA Sloboda Mićalović rođena je u Leskovcu, a sada se prisetila svojih studenskih dana, kako se snalazila, ali i o neprijatnostima koje je imala zbog govora južne pruge.

- Moraš biti snalažljiv kada sa 17 godina upišeš fakultet i iz Leskovca dođeš u Beograd i nemaš nikoga. Imala sam ja Vericu Rakočević koja mi je tetka, ali ona žena ima svoju porodicu, decu, nisam mogla da joj se "nakačim na vrat" i da živim tu. I onda moraš da shvatiš da moraš da se boriš. Moje opredeljenje je bilo da se borim kvalitetom, ulogama, talentom - rekla je Sloboda.

Kada su je pitali da je bilo teško preći sa leskovačkog na beogradski govor, Sloboda je odgovorila:

- Da. Smejali su mi se, uglavnom, i nije mi bilo prijatno. Ali sam ja bila toliko stabilna i rekla sam "čekajte, ljudi, pa dajte mi malo vremena". Odlučila sam da radim na tome sa profesorkom Mrkić, koja je strpljivo radila sa mnom.

Foto: Instagram

Međutim, kada je ''pukne'' emocija i to neka jača, ume da priča ''po leskovački''.

- Kada nešto objašnjavam ili se raspravljamo oko nečega, Vojin mi ispravi akcenat, pa ga i ja ispravim, pa nastavim dalje da objašnjavam - priča kroz smeh Sloboda.

U rodnom gradu nije bila od smrti svog oca, Dragana Mićalovića koji je preminuo 2017 godine. Međutim, uskoro počinje snimanje baš u Leskovcu i kako kaže psihički se priprema za to.

- Bolno mi je. Biću tamo mesec dana i pokušavam sada to da prevaziđem. Ono što je interesantno je što su lokacije snimanja dodatano emotivno otežavajuće. Snimaću u crkvi u kojoj sam se krstila, pa okolina, pa sam grad - rekla je Sloboda, u emisiji "Šta sam sebi & ko sam tebi" na K1.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Svevlad Vanovic

23.01.2021. 11:16

Sloboda je jedna dusica od coveka. Ljudi su zli ali ona je pobednik u svakom pogledu. Voleo bih da cesce posecuje svoj rodni grad jer je deo njega i ako se odselila. Svako joj dobro zelim i mogu reci da se na najbolji nacin oduzila svom ocu nastavljajuci glumacku tradiciju. PS. Na jugu Srbije je maternji jezik stariji od Vuka Karadzica. A oni koji studiraju znaju da je štokavsi temelj srpskog jezika i svih balkanskih govora.