ROKERI SVIRAJU ZA HRABRU ANIKU: Serija humanitarnih koncerata u "Festu" za lečenje dvogodišnje devojčice

V. N.

26. 10. 2020. u 10:43

JOŠ jednom se Srbija udružila da pomogne u lečenju deteta, ovoga puta za dvogodišnju Aniku Manić, koja boluje od spinalne muskularne atrofije, tip jedan.

РОКЕРИ СВИРАЈУ ЗА ХРАБРУ АНИКУ: Серија хуманитарних концерата у Фесту за лечење двогодишње девојчице

Foto N. Fifić / Foto Z. Jovanović

Nizu humanitarnih akcija za lečenje male Anike priključili su se i rokeri, pa će u bašti zemunskog kluba "Fest", od utorka do četvrtka 29. oktobra, biti održana serija koncerta, sa kojih će sav prihod biti uplaćen za lečenje hrabre devojčice.

Za nju, u utorak od 19 časova, nastupiće S.A.R.S, "Kanda, Kodža i Nebojša", i "Maika", a ulaznica košta 1.200 dinara. Dan kasnije, u sredu 28. oktobra, u isto vreme, počinju koncerti "Bestbita", "Fazboksa" i VIS "Limunada", za koje karta staje 1.000 dinara, dok u četvrtak sviraju "Partibrejkers", "Ajsbrn" i supergrupa "Munkejdž", za koje ulaz košta 1.200 dinara.

Sav novac od ulaznica, ali i dobrovoljnih donacija sa tih večeri, idu za lečenje male Anike, čiji mišići, zbog progresivne bolesti, atrofiraju. Devojčica od drugog meseca prima terapiju koja usporava progres bolesti, mada su joj disanje i gutanje sve slabiji, a ono što daje nadu da Anika prodiše punim plućima, povrati snagu da jede i govori jeste genska terapija "zolgensma".

Foto: Printskrin

 

Ona se prima jednokratno, a Anika bi tako dobila "novi gen", koji će proizvoditi protein koji joj nedostaje za život. Za Anikin dug i lep život, kako glasi slogan akcije, može se pomoći i slanjem SMS poruke, ukucati broj 858 i poslati na 3030 (Srbija), dok naši sunarodnici iz Švajcarske to mogu učiniti slanjem SMS poruke "human858" na broj 455.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar