OBRT NA SUĐENjU ZMAJU OD ŠIPOVA: Čekić mu podmetnuli?

V. MITRIĆ

24. 09. 2020. u 05:00

ОБРТ НА СУЂЕЊУ ЗМАЈУ ОД ШИПОВА: Чекић му подметнули?

FOTO: Ata images

U OSNOVNOM sudu u Mrkonjić Gradu, po otpužnici OJT Banjaluka, održano je suđenje Iliji Grahovcu, poznatom kao Zmaj od Šipova, za nanošenje teških povreda. Sudskim većem sada predsedava sudija Nađa Šekulić, umesto sudije Zorana Čegara koji je, na zahtev odbrane Grahovca, izuzet jer ga je, pored ostalog, devet dana držao nezakonito u pritvoru.

Na suđenju je došlo do velikog obrta, posle saslušanja svedoka i oštećenog Stanka Savića iz sela Sarića, kod Šipova. Tužilaštvo je navelo, držeći se onoga što su dobili od policije, da je Grahovac, navodno, Savića dva puta udario majstorskim čekićem po glavi. To je, tobože, Savić izjavio u policiji, ali je sada sve negirao i rekao da ga je udario nekom motkom.

- Čekić je pogodno sredstvo da ugrozi život i policija je navela da je njime udaran Savić, koji sada kaže da to nisu njegove reči, već policijske - rekao je Ilijin advokat Duško Tomić. - Niko na suđenjima, do sada, osim tužioca, nije spominjao čekić, pa ni Savić, koji je rekao da ne traži ni gonjenje, ni kaznu za Iliju, niti bilo kakvu odštetu. Naglasio je da je Ilija dobar čovek i da su Grahovac i Grahovčev pokojni otac njegovoj porodici, u najtežim trenucima, pomagali da prežive.

Do sukoba Savića i Grahovca je došlo kada je Savić, u alkoholisanom stanju, izašao iz automobila, i galamio zašto stoka ide putem, a žena koja je bila kraj stoke rekla je da nije njena, već Ilijina. Grahovac je naišao, Savić je krenuo na njega nožem, ali se Zmaj od Šipova snašao, izbegao udarac i nož se zario u jednu od krava. Posle toga, Ilija je, kako sam kaže, "u samoodbrani, ne čekićem, već drugim predmetom probao da se zaštiti".

- Nevin sam i tačka - rekao nam je Ilija Grahovac. - Nekima je stalo da me strpaju u zatvor. Dok sam bio na devet dana u pritvoru ukrali su mi devet krava. Da sam bio mesec dana ostao bih bez više od 30 krava ili teladi. Nameračili su se da mi otmu stoku, a imam oko 150 krava, junadi i teladi i pedesetak konja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)