JESEN U ZNAKU HIT SERIJA: Domaće televizije za predstojeću sezonu najavljuju bogat i raznorsan sadržaj

M. J.

13. 09. 2020. u 10:45

JESEN je uvek prilika za prestiž među domaćim TV emiterima da se izbore za pažnju publike i prikažu svoje nove programske šeme.

ЈЕСЕН У ЗНАКУ ХИТ СЕРИЈА: Домаће телевизије за предстојећу сезону најављују богат и разнорсан садржај

Foto promo

RTS će se ove jeseni boriti za gledanost emitovanjem premijernih epizoda novih domaćih serija svake večeri u 20 časova - od ponedeljka do nedelje. Javni servis Srbije kreće i sa novim sezonama najgledanijih emisija, filmskim, sportskim, obrazovnim i školskim programom. Tako ćemo od subote, 12. septembra (20.00), pa svakog vikenda, na RTS 1, gledati seriju "Močvara". Njen junak je policijski inspektor sa mračnom prošlošću koji prati trag serijskog ubice. Svakog radnog dana, od 21. septembra, u 20.00, na Prvom programu, emitovaće se i nova serija "Hotel Balkan", koja gledaoce vodi u tridesete godine 20. veka. Još dve vikend serije obeležiće ovu jesen -

"Mama i tata se igraju rata" koja nam u 10 epizoda, stiže sredinom oktobra, na RTS 1, dok nas u novembru očekuje i drugi deo "banjalučke trilogije" - "Kosti". Ova triler priča, nastala po scenariju Nikole Kolje Pejakovića, govori o ljudima koji u posleratnom haosu ne znaju kako da se uklope u razoreno i korumpirano društvo. Po završetku "Hotela Balkan", stižu nam i tri nove domaće serije - "Slučaj porodice Bošković", "Kamiondžije" i "Tajna vinove loze".

"Tajna vinove loze", Foto promo

U ponedeljak, 14. septembra, na RTS 1, od 21.00, počinje nova sezona kviza "Potera", a dan kasnije, u 22.00, na istom programu emituje se prva epizoda novog ciklusa serijala "Srce zločina", urednika Veljka Medića. Emisija se bavi nerasvetljenim zločinima koji su u periodu od 1994. do 2004. godine potresali čitavu zemlju. U 10 epizoda govori se o isto toliko slučajeva - novinarke Dade Vujasinović i njenog kolege Milana Pantića, policijskih generala Radovana Stojičića i Boška Buhe, direktora "Beopetrola" Zorana Todorovića, prvog čoveka JAT-a Žike Petrovića, ministra odbrane Pavla Bulatovića, istražnog sudije Okružnog suda u Beogradu Nebojše Simeunovića, generalnog sekretara Fudbalskog saveza Branka Bulatovića i dvojice gardista u kasarni na Topčideru.

"Slučaj porodice Bošković", Foto promo

Od petka, 18. septembra, u 21.00, počinje nova sezona emisije - "S Tamarom u akciji", a dva dana kasnije, u isto vreme počinje i emitovanje popularnog TV kviza "Ja volim Srbiju". A u nedelju, 27. septembra, na Prvi program, vraća se i "Kuhinja moga kraja" sa friškim epizodama i novim kulinarskim umetnicama koje će nas voditi ne samo kroz jelovnike, već i običaje različitih krajeva Srbije.

Kulturno-umetnički program Radio-televizije Srbije, za oktobar priprema i monodrame Petra Božovića, nastale prema vanvremenskim poemama Matije Bećkovića - "Ćeraćemo se još" i "Reče mi jedan čoek".

"S Tamarom u akciji", Foto promo

Što se filmskog programa tiče, gledaoci Javnog servisa, imaće priliku da pogledaju nagrađivanu dramu Ana Marije Rosi "Ajvar", sa Sergejem Trifunovićem i Natašom Ninković u glavnim ulogama, kao i mnoge hitove inostrane produkcije. RTS nudi i bogat dokumentarni program. Od 11. septembra, petkom uveče na RTS 2, dolazi prva sveobuhvatna dokumentarna serija od osam epizoda o srpskom praučitelju i prvom ministru prosvete Dositeju Obradoviću, pod nazivom "Dositej - putnik prosvećenosti". Ove jeseni gledaćemo i drugi ciklus serijala dokumentarno-igrane serije "Srpski junaci srednjeg veka", koji će nam otkriti nove priče o nekim od najvećih junaka naše prošlosti - Stefanu Lazareviću, Đurđu Brankoviću, caru Urošu, Jeleni Balšić, vojvodi Momčilu, Jugu Bogdanu, Banović Strahinji i Tvrtku Kotromaniću.

"Zvezde Granda" Sanja Kužet i Voja Nedeljković, Foto promo

TV Pink je ovog septembra zvanično ušla u 26. televizijsku sezonu, u kojoj se najavljuje bogat informativni, rijaliti i domaći serijski program, uz nezaobilazne zabavne emisije po kojima je "ružičasta TV" prepoznatljiva.

Kviz "Potera", Foto promo

Serija "Tate", Foto promo

Značajan deo informativnog programa je politička emisija "Hit tvit", koja se bavi najaktuelnijim temama koje su ostavile utisak na korisnike društvene mreže "Tviter" i gledaoce. Rijaliti program i kao svojevrsni medijski i sociološki fenomeni čine značajan deo jesenje šeme, kao što su "Zadruga 4", "DNK", "Trenutak iz sna", "Brak na neviđeno", "Kuća od srca", i nova emisija "Mladoženja ili gost". Gledaoci će videti i nove sezone emisija - "Amidži šou", "Magazin in", "Premijera - vikend specijal", "Ekskluzivno", "Paparaco lov", "Žikina šarenica" i novi format "Igraj da bi se igrali". Najavljena je i šesta sezona omiljenog regionalnog muzičkog takmičenja za decu do 15 godina - "Pinkove zvezdice". Posle godinu dana pauze na male ekrane se vraća dečji šou-program koji je osvojio publiku zahvaljujući vanserijski talentovanim klincima, kvalitetnoj muzici i odličnim scenskim nastupima. Gledaoci će imati priliku da uživaju u fantastičnim domaćim ostvarenjima koja okupljaju značajna glumačka imena: istorijskoj drami "Jugoslovenka" idejnog tvorca Romana Majetića, koja predstavlja svojevrsni spin-of serije "Crveni mesec". Očekuju nas i dva sitkoma "Neki bolji ljudi" i "Nek ide život", u režiji Slobodana Šuljagića. Na TV Pink stiže i serija "Zlatni dani" u režiji Marka Sopića, kao i druga sezona uzbudljive krimi-serije "Državni službenik".

"Jugoslovenka", Foto promo

A na repertoaru je i prva sezona serije "Pevačica", inspirisana životom i tragičnom sudbinom Jelene Marjanović.

"Zlatni dani", Foto promo

Prva TV će gledaoce i ove jeseni pokušati da zaintrigira raznovrsnim programom. Tako ćemo već od ovog vikenda biti uz nove epizode popularnih muzičkih emisija - "Zvezde Granda" (subota u 21.00) i "Nikad nije kasno" (nedelja u 21.00). Od ponedeljka, 14. septembra, stižu i premijerne epizode domaćih serija "Urgentni centar" i "Tate", a dan kasnije i najgledaniji dokumentarni serijal autora i voditelja Mašana Lekića "Na mestu zločina sa Mašanom". Videćemo i tek pristigle priče u jednoj od najdugovečnijih i najgledanijih emisija na Prvoj - "Eksploziv". A najavljen je i bogat filmski program koji će obilovati najvećim hitovima.

Žika Nikolić, Foto promo


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije