U VODAMA SA BELIM AJKULAMA: Gordon Remzi o drugoj sezoni "Skrivenih ukusa sveta"

N. D.

13. 09. 2020. u 10:15

PANDEMIJA virusa korona najpoznatijeg svetskog TV kuvara i putnika Gordona Remzija ove godine prizemljila je u rodnoj Velikoj Britaniji.

У ВОДАМА СА БЕЛИМ АЈКУЛАМА: Гордон Ремзи о другој сезони Скривених укуса света

Foto Nacionalna geografija

Vreme karantina proveo je uz porodicu, a nedostatak putovanja, uz kuhinju njemu najdražeg životnog iskustva, nadoknadiće drugom sezonom svoje emisije "Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta", čija nas premijera očekuje 13. septembra od 22.00 na kanalu Nacionalna geografija (nedenjom po dve epizode).

Svetski poznati kuvar, višestruki dobitnik Mišelinove zvezde i zaljubljenik u takmičenje "Ajronmen" nastavlja svoju avanturu širom sveta, vođen neumoljivom potragom za kulinarskom inspiracijom. Ove godine na putešestvije nas vodi kroz Tasmaniju, Južnu Afriku, Indoneziju, Luizijanu, Norvešku, Indiju i Gvajanu, u želji da pronađe originalne i neobične recepte iz svih kutaka naše planete. Moraće da osvaja visoke planine, da se bori sa talasima od tri metra i izuzetno niskim temperaturama i da se probija kroz gusto rastinje ne bi li pronašao neke od najboljih sastojaka na svetu. Od plivanja u dubokim vodama prepunim velikih belih ajkula do učešća u tradicionalnom trčanju sa bikovima, Gordon Remzi rizikuje život u njegovoj najvećoj i najhrabrijoj misiji kako bi gledaocima ponudio nezaboravno iskustvo.

- Korona nam je "ukrala" jedno od najlepših i najvrednijih blaga ovog sveta. A to je da kroz putovanja i upoznavanje drugih kultura širimo svoju svest i ljubav prema nepoznatom.

GRILOVANA CRNA PIRANA

DA iskustva prikupljena na ovim putovanjima ne bi ostala samo mrtav kapital, Gordon Remzi je rešio da deo novih kulinarskih veština tokom prethodnih meseci podeli sa svojom porodicom. Tako je recept za grilovanu crnu piranu, koji je "pokupio" u Gvajani, prilagodio i sa sinom na isti način spremio grgeča kog su zajedno upecali. Prilika da podele to neponovljivo iskustvo i uživaju u zalasku sunca na kraju divnog dana za njega je, kaže, vrednost sa kojom se retko šta može meriti.

Trenutno je bezbednost prioritet, i to treba ispoštovati. Ipak, ne smemo zaboraviti lepotu putovanja. Taj trenutak koji oduzima dah, a u kom je sadržan sav smisao života - poručuje Remzi i priznaje da je u izolaciji snagu crpeo iz iskustava sa snimanja nove sezone njegovog serijala.

Foto Nacionalna geografija

- Uvek me iznova oduševi to koliko je naš svet raznolik i pun iznenađenja. Ne možete ne ostati pod utiskom nakon što ste skijali po blatu pirinčanih polja držeći se za dva bika. Ili posle branja bibera u zrnu u džunglama Indije i plivanja sa ajkulama u vodama nadomak Durbana na jugu Afrike. Sve su to iskustva koja menjaju čoveka i čine mu život bogatijim - priznaje poznati britanski kuvar, koji će sa gledaocima u predstojećem novom ciklusu serijala podeliti i doživljaj lova na džinovske jastoge u vodama oko Tasmanije, istraživanja indonežanskog pećinskog sistema prepunog slepih miševa u potrazi za jedinstvenim gamborima, ronjenja u ledenim norveškim fjordovima, ili neobičnog surf-ribolova u Indiji. I to nije sve.

Vođen lokalnim stručnjacima i legendama o hrani, Remzi otkriva razne specijalitete i ukuse jedinstvene za različite regione sveta. Svaki sastojak koji ubere, jelo koje proba i osoba koju sretne inspirisaće ga da stvori recept od nule, osmišljen da predstavlja srce te kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024