USKORO TV PREMIJERE TRI DOMAĆE SERIJE: "Močvara", "Kosti", "Mama i tata..." - ozbiljne priče nam stižu na jesen

V. N.

29. 08. 2020. u 22:35

NAKON što su nedavno izazvale veliko interesovanje publike na Sarajevskom filmskom festivalu, čak tri domaće serije ove jeseni doživeće i televizijsku premijeru.

УСКОРО ТВ ПРЕМИЈЕРЕ ТРИ ДОМАЋЕ СЕРИЈЕ: Мочвара, Кости, Мама и тата... - озбиљне приче нам стижу на јесен

Foto: Promo

Već 6. septembra na Superstar TV stiže nam krimi-drama "Močvara", u režiji Olega Novkovića, čijih ćemo 10 epizoda pratiti nedeljom u 21.00, a od 12. septembra, subotom u 20.00, na RTS 1. Autorka scenarija je dramska spisateljica Milena Marković, a direktor fotografije je Miladin Čolaković.

Pred nama je napeta policijska potraga za manijakalnim serijskim ubicom koja otkriva mračne tajne iz prošlosti i uvlači junake u spirale prevara, laži i tragična životna iskušenja. U uzavrelom Beogradu manijak na izuzetno surov, ritualan način ubija tri žene.

Foto: Promo

"Močvara"

Žrtve povezuje slobodouman stil života i to što su majke sinova. Sva trojica nemaju očeve i odbijaju o tome da govore. U glavnoj ulozi pojavljuje se Goran Bogdan, koji tumači inspektora Nikolu, bivšeg huligana. On mora da se suoči sa sopstvenom prošlošću i svime prećutanim kako bi otkrio surovog ubicu. Što mu je bliže u istrazi, Nikola je sigurniji da njega i ubicu nešto suštinski povezuje. U seriji igraju i Stefan Trifunović, Boris Isaković, Dejan Dedić, Marta Bjelica, Dubravka Kovjanić, Nada Šargin, Jana Bjelica, Bojan Žirović, Miona Marković, Svetlana Bojković...

Od 10. oktobra na RTS 1, subotom i nedeljom od 20.00, gledaćemo 10 epizoda serije "Mama i tata se igraju rata". Prvih pet se poklapaju sa filmom "Realna priča" i režirao ih je Gordan Kičić, koji je na ovom projektu bio i producent, koscenarista i glavni glumac, dok su ostali nastavci potpuno novi i njih potpisuje Vladimir Tegić.

Foto: Promo

Nina Janković, Gordan Kičić i Lena Lazović u seriji "Mama i tata se igraju rata"

Junak ove priče je glumac Veljko Radisavljević, kome se čini da se ceo svet urotio protiv njega. Čeka veliku ulogu koja će promeniti sve, na ivici je razvoda sa nezadovoljnom, ali brižnom, suprugom Jadrankom (igra je Nina Janković), a mora da popravlja i odnos sa ćerkicom Vidom (Lena Lazović), koja je prestala da govori, iskazujući tako bunt zbog nesređenih porodičnih odnosa. Glumačku podelu čine i Nebojša Ilić, Branimir Brstina, Katarina Gojković, Svetozar Cvetković, Vojin Ćetković, Gorica Popović, Nenad Jezdić, Dejan Lutkić, Milica Mihajlović.

Na Prvom programu RTS, od 21. novembra, u 20.00, počinje serija "Kosti", koja nam posle "Mesa", dolazi kao drugi deo trilogije smeštene u Banjaluci. Snimana je tokom 2019. godine prema scenariju Nikole Pejakovića, u režiji Saše Hajdukovića, dok produkciju potpisuje Brankica Janković.

- Gotovo godinu dana smo proveli u montaži, nastojeći da svaki minut finalnog sadržaja savršeno prikaže surovost realnosti koju "Kosti" nose. Znamo da publika širom regiona s nestrpljenjem iščekuje našu serijsku priču, a sada mogu sa sigurnošću reći da će "Kosti" biti teške, ali i brutalno stvarne - otkriva Hajduković.

Foto: Produkcija Bosonoga

Boris Isaković i Saša Hajduković u seriji "Kosti"

Okosnicu priče čine dva lika s istim imenom - Kosta. Na različite načine i svaki u svom svetu, oni se bore za opstanak u sistemu u kojem su potpuno razorene porodične, društvene i kulturne vrednosti. Dok Kosta Govoruša, izbeglica iz Krajine, pokušava da sa sestrom Kristinom nekako preživi baveći se krečenjem, Kosta Gajić mirno gradi karijeru u lepom društvu svoje žene Zorice, inače direktorke marketinške agencije.

Glavne uloge tumače Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Dragan Mićanović, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Pejaković, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Lea Sekulić i Nikolina Friganović.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)