PRESEKLI LUBENICU UMESTO VRPCE: U gradu na Nišavi otvoren džez festival "Nišvil onlajn"

J. ĆOSIN

13. 08. 2020. u 23:05

PRESECANjEM žute lubenice, umesto vrpce, kako je to bilo ranijih godina, i uz zvuke velikog džez hita Herbija Henkoka "Votermelon men" i "Nišvil džezsajkl", u četvrtak je otvoren niški džez festival.

ПРЕСЕКЛИ ЛУБЕНИЦУ УМЕСТО ВРПЦЕ: У граду на Нишави отворен џез фестивал Нишвил онлајн

Foto Tanjug

Ove godine, zbog epidemiloške situacije, "Nišvil" će biti održan samo onlajn i trajaće do 16. avgusta. Program će se odvijati na Letnjoj pozornici, ali bez prisustva publike.

Sedam muzičara, vozeći jedinstveno vozilo na pedale, izvelo je program džez standarada, a onda je usledio i zvanični deo. Tom prilikom, ispred "Nišvil džez muzeja" u niškoj Tvrđavi, predsednik festivala Ivan Blagojević predstavio je program i otvorio "Nišvil"

- Ranije smo praktikovali performanse ispred Kalče, ali sada to nismo mogli - rekao je Blagojević. - Malo podsećamo na neka davna vremena, a ovaj bicikl za sedam osoba je omaž svim otkazanim manifestacijama ove godine, kako kulturno-umetničkim, tako i vašarima i saborima, ali i svim muzičarima koji su ostali bez posla.

Više od 30 različitih programa, uključujući i pozorišne predstave, filmske projekcije, likovne performanse, kao i 20 koncerata pratećeg i glavnog festivalskog programa, biće održano do 16. avgusta preko lajv-strima.

Foto Tanjug

- Uložili smo mnogo napora da ovo uradimo- veli Blagojević. Ukoliko se epidemiološka situacija popravi, najveći deo programa biće održan od 17. do 20. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!