ODBROJAVANJE UZ PARTIBREJKERSE, ELEMENTAL, BUČ KESIDI: Bogat novogodišnji program u Gradiću

S. BAJIĆ

12. 12. 2023. u 15:11

„NOVOSADSKI Doček“, jedinstvena proslava dve Nove godine u Evropi, brend koji je gradu doneo prestižna priznanja i nagrade, doprineo turističkoj ponudi i imidžu, napravio umetnički i produkcijski iskorak i ugostio neka od najvećih svetskih i domaćih imena, biće upriličen po sedmi put, 31. decembra u Podgrađu i 13. januara na lokacijama širom Novog Sada.

ОДБРОЈАВАЊЕ УЗ ПАРТИБРЕЈКЕРСЕ, ЕЛЕМЕНТАЛ, БУЧ КЕСИДИ: Богат новогодишњи програм у Градићу

M.Pudić

U Gradiću, podnožju Petrovaradinske tvrđave, kako ističu organizatori, „Fondacija Novi Sad- Evropska prestonica kulture“, Doček će 31. decembra umesto tradicionalnog vatrometa, obeležiti specijalni vizuelni efekti u duhu već poznate “Tesla svetlosne galerije”. Program, koji je besplatan za sve posetioce, na bini ispred Beogradske kapije u 20.24 časa, otvoriće tribjut bend ABBA RING, u 22 časa su Buč Kesidi, u 23 Ljubičice a u 23.45 Kiril Džajkovski. Na bini u Štrosmajerovoj ulici u 21.30 nastupiće pariski di- džej Frank Rože, a u 23.30, di – džej Dejan Milićević. Na Trgu prote Mihaldžića, u 22 časa je nastup benda Elemental, a u 23.30 kreću legendarni Partibrejkersi za zajedničko odbrojavanje.

Na Doček 13. januara, u programima na gotovo 40 lokacija u gradu, za koje će se plaćati ulaznice, nastupiće legendarni Vlatko Stefanovski, harfistkinja, Ketrin Finč, harmonikaš, Rišar Galijano, sastav A Fileta, portugalska fado diva Žisela Žoao, simfonijski orkestar Narodnog pozorišta Republike Srpske, banjalučki bend SOPOT, di džej Metju Džonson, Marko Nastić i Runy, Kanda, Kodža i Nebojša, londonski rok bend Flamingods, srpska džez diva Lena Kovačević, dečji hor SNP-a, Novosadski Big Bend...

- U okviru jedinstvene proslave koja spaja dve Nove godine, povezuje i dva kalendara, dva pisma, dva računanja vremena i dve vrste umetnosti, izvođačku i vizuelnu, nastavlja se i saradnja sa obrazovnim institucijama, Akademijom umetnosti u Novom Sadu i Fakultetom tehničkih nauka- potvrđuju organizatori manifestacije i ističu da je tokom proteklih sedam godina realizovano više od 400 programa na 100 lokacija u gradu i okolini.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)