"EVROVIZIJA 2024": Poznato koji će grad biti domaćin u Švedskoj (VIDEO)

Novosti online

09. 07. 2023. u 13:36

ŠVEDSKA televizija SVT je saopštila da će se "Evrovizija" iduće godine održati u gradu Malme.

ЕВРОВИЗИЈА 2024: Познато који ће град бити домаћин у Шведској (ВИДЕО)

Foto: Printsrkin/Instagram

Pevačica Lorin pobedila je na ovogodišnjoj "Evroviziji" i Švedskoj još jednom omogućila da bude domaćin najvećeg muzičkog takmičenja. 

Švedska televizija SVT je saopštila da će se "Evrovizija" iduće godine održati u gradu Malme. 

Malme je, inače, treći grad po veličini u Švedskoj, a već je do sada bio dva puta domaćin muzičke manifestacije - prvi put 1992. godina, a naredni 2013. nakon što je Lorin pobedila. 

- Malme je kreativan grad sa bogatim kulturnim životom koji može da stvori muzički festival za celu Evropu na održiv način - izjavila je šefica SVT-a Hana Stjarne.

Mnogi smatraju i da je ovo prikladan izbor jer neće biti ogromnih troškova.

Iduće godine se, inače, održava 50 godina otkako je švedski sastav ABBA pobedio na "Evroviziji" koja se i tada održavala u Britaniji, kao što je bio slučaj i ove godine. 

Ta pobeda je bio jedan od prvih koraka ove grupe ka svetskoj slavi koju su postigli. Još uvek, ipak, nema naznaka da će oni možda nastupati na "Evroviziji". 

(Informer)

BONUS VIDEO: NEKE IMAJU I DVA FAKULTETA: Ovo su najobrazovanije pevačice na estradi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!