ZASVIRALA NA KLAVIRU Kejt otvorila finale - dirnula izvedbom

Novosti onlajn

13. 05. 2023. u 22:30

U LIVERPULU se večeras održava finalno veče Evrovizije 2023, a ovogodišnje takmičenje otvorila je princeza od Velsa, Kejt Midlton, svirajući pesmu na klaviru

ЗАСВИРАЛА НА КЛАВИРУ Кејт отворила финале - дирнула изведбом

Foto: Profimedia

Kejt Midlton svirala je klavir u zamku Vindžoru, a njenu pesmu pratio je odmah i nastup koji je usledio prošlogodišnjeg pobednika, „Kalush Orhestra“, koji je odneo pobedu u Torinu 2022. godine pesmom „Stefania“.

Princeza od Velsa dirljivom izvedbom oduševila je publiku u prepunoj liverpulskoj areni.

Podsetimo, za učešće u ovogodišnjem finalu "Evrovizije" izborili su se predstavnici predstavnici 26 zemalja, po 10 iz dve polufinalne večeri (izabrani su glasovima publike), plus takozvana velika petorka (Velika Britanija, Italija, Francuska, Španija i Nemačka), kao i prošlogodišnji pobednici, Ukrajina.

Osim našeg Luka Bleka, u konkurenciji su i predstavnici Austrije, Portugalije, Švajcarske, Poljske, Francuske, Kipra, Španije, Švedske, Albanije, Italije, Estonije, Finske, Češke, Australije, Belgije, Jermenije, Moldavije, Ukrajine, Norveške, Nemačke, Litvanije, Izraela, Slovenije, Hrvatske i Velike Britanije.

Za razliku od polufinala, pobednika zajedno biraju publika i žiri. Ovogodišnji, 67. po redu "Evrosong" se, zbog bezbednosti, održava u Liverpulu, iako je pobedio ukrajinski "Kaluš orkestra".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu