OVO JE SRPSKI PREDSTAVNIK NA EVROSONGU: Žiri i građani odredili putnika za Liverpul

Novosti online

05. 03. 2023. u 00:22

PEVAČ Luk Blek sa pesmom "Samo mi se spava" je pobednik finala takmičenja "Pesma za Evroviziju“ održanog u subotu uveče i predstavljaće Srbiju u maju na "Pesmi Evrovizije" u Liverpulu.

ОВО ЈЕ СРПСКИ ПРЕДСТАВНИК НА ЕВРОСОНГУ: Жири и грађани одредили путника за Ливерпул

Foto: RTS printskrin

Blek je bio najbolji po zbirnim glasovima žirija i gledalaca među 16 takmičara direktnog televizijskog prenosa Radio-televizije Srbije iz studija u Košutnjaku.

Na osnovu sms glasova gledalaca najviše je dobio 12 poena Princ, deset poena Blek, osam Džipsi, sedam poena Baroš, a šest poena Nađa.

Stručni žiri činili su muzičari Lena Kovačević, Dragan Đorđević Suzuki, Nevena Božović Ivanović, Slobodan Veljković Cobi i Aleksandar Lokner, na osnovu čijih glasova prvoplasirana je bila Nađa, a sledili su kao drugi Blek i treći Baroš.

Stefan Šaj se predstavio sa trubačima obojenom pesmom "Od jastuka do jastuka", Boris Subotić sa baladom "Nedostupan", Nadia sa poletnom gitar pop stvari "Devojka tvog dečka" i Duo Grand spojem narodnjačkog i operskog pevanja u "Viva la vida".

Sledili su mlada Nađa i "Moj prvi ožiljak na duši", Frajle sa starogradski obojenom "Neka neka", rasplesana i egzotično kostimirana ženska grupa Harikejn sa "Zumi zimi zami" i Ćegi i Braća Bluz bend sa etno obojenom "Svadbom ili kavgom".

U novinarskoj sobi su bili najvećim aplauzom pozdravljeni nastupi Džipsija sa plesnom stvari "Greh", Luk Bleka sa srpsko-engleskom alternativ pop pesmom "Samo mi se spava" i "Novi plan drugi san" Filipa Baloša.

U završnici večeri Princ je izveo sevdahom prožetu pesmu "Cvet sa Istoka", Filari tehno pop "Posle mene", rok stvari su ponudili Gift sa "Libertom" i Empati soul prodžekt "Indigom", a za kraj Zejna rasplesanu "Rumbu".

Voditelji finalna bili su RTS ličnost Dragana Kosjerina i glumac Milan Marić, a u "Zelenoj sobi" su se sa takmičarima družili Kristina Radenković i Stefan Popović.

RTS je najavio da sav prihod od SMS glasanja ide u humanitarne svrhe.

Povodom održavanja "Evrovizije" u Liverpulu pesme najčuvenijeg svetskog sastava iz tog grada Bitlsa, izvodili su beogradski muzičari Srđan Gojković Gile, Dejan Cukić, Oliver Nektarijević, glumac Gordan Kičić, Bestbit i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!