IZ UŽICA NA EM-TI-VI I BI-BI-SI: Nikola Nikolić DŽoni o novom albumu "Uspomene", koji će objaviti PGP RTS

N. JANKOVIĆ

14. 11. 2022. u 13:33

POSLE niza singlova koji se vrte na domaćim TV i radio-stanicama, ali i na londonskoj filijali Em-Ti-Vi i na radiju Bi-Bi-Si 1 ekstra, saradnje sa Dadom Topićem i gitaristom Igorom Paspaljem, Nikola Nikolić Džoni pred publiku izlazi sa najboljim iz svoje muzičke kuhinje.

ИЗ УЖИЦА НА ЕМ-ТИ-ВИ  И БИ-БИ-СИ: Никола Николић Џони о новом албуму Успомене, који ће објавити ПГП РТС

Foto Privatna arhiva

Album "Uspomene" u izdanju PGP RTS sa 11 autorskih pesama naći će se pred publikom do Božića. Uslediće zatim ono u čemu je talentovani Užičanin najbolji - niz živih svirki i koncerata.

- Posle "Pinkovih zvezda" i singlova za "Medžik rekords", poslednje dve godine obeležila je saradnja sa PGP RTS - kaže Nikolić.

- Direktor Vladimir Graić je prepoznao kvalitet, snimili smo do sada tri singla za našu najveću izdavačku produkcijsku kuću. Kruna saradnje biće album "Uspomene", nazvan po istoimenoj pesmi koja je već našla put do slušalaca. Naći će se na albumu duet sa Dadom Topićem u pesmi "Živi sa njim". Dado je autor muzike i teksta za pesmu, a aranžman je uradio Aleksandar Saša Sedlar. Neke od kompozicija rađene su za vreme korone, bio je to beg iz globalno loše situacije, a ova pesma uveliko se zavukla pod kožu brojnim ljubiteljima dobre muzike.

Nikola sa Dadom Topićem, Foto Privatna arhiva

Rad u studiju pratilo je snimanje spotova za nekoliko numera, uključujući i pomenute, a posebnu pažnju privukla je saradnja na kompoziciji "Rođendan", koja se izdvaja po gitarskim bravurama Igora Paspalja, muzičara koji je poneo titulu najboljeg gitariste sveta 2020. godine.

- Ceo album je jedna zaokružena i dobra priča, a pesma "Aleksandra" je jedina autobiografska na albumu. Ono što me najviše raduje je kontakt sa publikom, koncerti koji će uslediti nakon objavljivanja albuma. Poslednji veliki nastup desio se na Zlatiboru pred 4.000 ljudi, toga smo željni - objašnjava nam Užičanin sa bogatim muzičkim pedigreom, koji će nesumnjivo trajati još dugo.

Naime, Nikolići su kompletna muzička familija. Pre jednog veka, violinista i pevač Zunzo Nikolić nastupao je uspešno sa tadašnjim orkestrima. Orkestar "Nikolići" donosio je dugo radost boemima širom Srbije. Iz ove familije Vlajko i njegov brat Miloš, a zatim Drago, Srećko i Milan bili su vrsni muzičari, koji će iz sveta boemije zagaziti u vode moderne i popularne muzike. Tu su se zatekli braća Nikola i Miloš, izdanci duge muzičke loze iz grada na Đetinji.

- Moj brat Miloš je gitarista i vokal u mom bendu, njegova ćerka Marija je vokal, a sin Matija svira violinu - dodaje Nikola.

- Moja ćerka Anastasija takođe je vokal i svira klavir. Naša deca su na muzičkim fakultetima, to je vrednost koju negujemo. Između porodice i muzike kod nas stoji znak jednakosti. U grupi je i moja verenica Aleksandra Nikolić, ona svira klavijature i vokal je. Tu su još vrsni užički muzičari, Mihailo Lukopić na basu i Miroslav Ostojić na bubnjevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja