ALEK BOLDVIN PRED SUDOM? Tužilac ne isključuje podizanje optužnice protiv slavnog glumca zbog ubistva na setu filma Rast

Tanjug

05. 10. 2022. u 21:44

TUŽILAC u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko danas je izjavila da nagodba koju su postigli glumac Alek Boldvin i porodica filmske snimateljke Haline Hačins koja je ubijena tokom snimanja vesterna "Rast" (Rđa) 2021. godine, neće uticati na njenu konačnu odluku da li će podići optužnicu.

АЛЕК БОЛДВИН ПРЕД СУДОМ? Тужилац не искључује подизање оптужнице против славног глумца због убиства на сету филма Раст

Foto: Adam Egypt Mortimer via AP/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP/Roberto E. Rosales/Jutjub/hickok45

-Ako činjenice i dokazi nalažu krivičnu prijavu prema zakonu Novog Meksika, onda će biti podignuta optužnica. Niko nije iznad zakona, navodi se u saopštenju kancelarije Meri Karmak-Altvis, tužioca Prvog sudskog okruga Novog Meksika.

Porodica Haline Hačins i Alek Boldvin postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt, saopštio je ranije danas Boldvinv advokat.

Metju Hačins, udovac ubijene Haline Hačins, biće, u sklopu nagodbe, izvršni producent filma i primaće deo zarade.

U tužbi, podnetoj u februaru u Santa Feu protiv Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije.

U tužbi koja je odbačena, navodilo se da je produkcija "odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu" i da su "svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora".

Filmski režiser DŽoel Souza, koji je povređen u pucnjavi, trebalo bi da se uskoro vrati filmu, dodaje Si-En-En.

Policija je u oktobru prošle godine saopštila da je Boldvin ispalio hice iz scenskog pištolja, usmrtivši Hačins i ranivši Souzu na snimanju filma "Rast" u američkoj državi Novi Meksiko.

Boldvina su, kako su tada javljali mediji, novinari zatekli izbezumljenog i u suzama ispred kancelarije šerifa okruga Santa Fe.

BONUS VIDEO - SEĆANJE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

NIKADA NIJE VIDEO ŽENU: Živeo je preko 80 leta, a život posvetio veri i Atosu - mislili da je Srbin