"LEPTIR" POLETEO U SVET: Nikola Rokvić o novoj pesmi i spotu, komentarima publike, gostovanjima...

T. L.

19. 07. 2022. u 08:10

DVA meseca pošto je otpevao samo stih nove pesme i tako obožavaocima zagolicao maštu, Nikola Rokvić predstavio je spot za numeru "Leptiru moj".

ЛЕПТИР ПОЛЕТЕО У СВЕТ: Никола Роквић о новој песми и споту, коментарима публике, гостовањима...

Foto: Jana Mitrović

Pevač je izbacio novu baladu i otkrio za "Novosti" da su tekst i muzika o ljubavi i slobodi, o poverenju i vetru u leđa, sasvim u skladu sa njegovim bićem.

- Siguran sam da će publika prepoznati emocije koje sam uneo u pesmu, ne štedeći ni dušu ni srce - kaže Nikola za naš list. - Muziku i tekst potpisuje Miroslav Miša Berić, aranžman Dejan Abadić, a veliku zahvalnost dugujem celom timu koji je radio na tome da "Leptiru moj" u javnost "poleti" na pravi način. U svet.

I očigledno se desilo upravo to. Sudeći po prvim komentarima u prva tri dana "života" na "Jutjubu", novi hit je rođen! Pesma već ima zavidan broj pregleda, a publika je Rokvića zapljusnula talasima pohvale i podrške. "Ova pesma je sve, nema dalje. Ono kad ti na prvo slušanje dirne dušu, srce i telo", "Svaka čast gospodine, Bog neka te čuva! Prelepa interpretacija i kroz pesmu pokazuješ koliko srce imaš", "Nikola uvek pomera granice. U moru kiča i šunda današnjice, tvoji stari hitovi zajedno sa ovom pesmom odmor su za dušu", samo su neki od komentara koje je publika ostavila ispod video-spota za novu Rokvićevu kompoziciju.

SARADNjA SA "SINDIKATOM"

JEDNO od iznenađenja koje je Nikola Rokvić nedavno priredio svojoj publici je duet sa "Beogradskim sindikatom". Pevač je sa popularnim hiphoperima snimio pesmu "Stara garda".

- Obradovao me je poziv prijatelja iz "Sindikata", čiji rad veoma poštujem i za koje uvek kažem da su dosledni u onome što rade, da udružimo snage i otpevamo duhovitu pesmu o starenju, roditeljstvu, kafani... Složili smo se na prvu loptu i saradnja je tekla toliko prijatno, da nismo imali osećaj da radimo. Jednostavno smo uživali - kaže pevač koga su momci iz "Sindikata" nazvali "srpskim Frenkom Sinatrom".

Pozitivnu reakciju pokrenuli su kadrovi iz spota, u kojem se srpski vokal pojavljuje sa zgodnom brinetom, među rascvetalim suncokretima banatske ravnice. Izbor na okolinu Deliblatske peščare nije napravljen slučajno, jer je u pitanju vrlo atraktivna lokacija, pogotovo u ovo doba godine. Tako su se kadrovi savršeno uklopili sa tekstom.

- Mislim da smo time upotpunili priču, na šta su ljudi takođe dobro odreagovali. Priznajem da sam veoma zadovoljan komentarima publike, što me raduje, jer sam im tako nešto odavno obećao. Jedva čekam da im pesmu uživo predstavim i da se družimo ovog leta. Biće mnogo gostovanja. Za početak, sutra nastupam u beogradskom "Portu", a onda krećemo sa koncertima po čitavom regionu - najavljuje pevač, koji će svakako pronaći vreme i da se odmori sa suprugom Bojanom, kćerkicom i sinom, o kojima uvek priča u najlepšem svetlu.

I za kraj, Rokvić nam otkriva da je posle pesme "Nevera" shvatio da je vreme da za nju uradi ceo aranžman.

- Mislim da će se to desiti vrlo brzo, jer znam koliko je ova pesma lepo prihvaćena od publike - kaže pevač, koga u komentarima često nazivaju "urbanim narodnjakom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)