UŽIVANJE U NESPOJIVOM: Pred koncert na Tašmajdanu Nele i Stefan zapevali pred novinarima

D. B. M.

16. 06. 2022. u 20:15

PROSLAVLjENI violinista Stefan Milenković i čuveni roker dr Nele Karajlić, koji će 21. juna na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu predstaviti svoj spektakl "Rok el klasiko", izveli su sinoć predstavnicima medija u jednoj prestoničkoj pivnici nekoliko numera koje će publika moći da čuje na koncertu.

УЖИВАЊЕ У НЕСПОЈИВОМ: Пред концерт на Ташмајдану Неле и Стефан запевали пред новинарима

Foto Nebojša Babić

A, nekadašnje čudo od deteta, kako su zvali Stefana, po drugi put je zapevalo na sceni. Prvi put njegov glas se orio na svetskoj premijeri projekta "Rok el klasiko" u Dubaiju.

Milenković je došao obučen kao kauboj, ali je, umesto gitare, u ruci držao svoju violinu.

- U Dubaiju je bilo još gore, tamo je bilo mnogo više ljudi - kroz smeh nam je rekao posle nastupa.

- Volim kantri muziku, a kad je izvodim, čini mi se da više recitujem i repujem nego što pevam. Na koncertu, zasad, ne planiram da otpevam još nešto, ali svašta može da se dogodi do tada. Sviđa mi se spoj klasike i rok muzike, inače ne bih bio ovde. Verujem u projekat "Rok el klasiko" i nestrpljivo iščekujem koncert na "Tašmajdanu". Siguran sam da će publika uživati. Nele je na koncernoj sceni decenijama, a i za mene je ona prirodan ambijent.

Publika je čula popularnu Neletovu pesmu "Tri ratna havera", i to u kombinaciji sa Betovenom.

- Pesma je dobila svoj novi život - kazao nam je Nele, nekadašnji frontmen i pevač sarajevske rok grupe "Zabranjeno pušenje" i autor popularnih televizijskih serijala "Top lista nadrealista" i "Složna braća". - U početku nam je delovalo hrabro ubaciti klasiku u rok muziku. Za mene je to predstavljalo izazov sa kojim sam želeo da se uhvatim u koštac. Ovo što radimo je drugačije i spoj klasične i rok muzike mi deluje logičan u ovoj fazi moje muzičke karijere. Uživam u spojevima nespojivog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!