BACILA ZASTAVU NA POD: Bura u Severnoj Makedoniji zbog poteza Andree Koevske na Tirkiznom tepihu

V. N.

10. 05. 2022. u 22:24

JAVNI servis Severne Makedonije osudio je potez svoje predstavnice na "Evrosongu" Andree Koevske (22), koja je na ceremoniji svečanog otvaranja bacila zastavu svoje zemlje na pod.

БАЦИЛА ЗАСТАВУ НА ПОД: Бура у Северној Македонији због потеза Андрее Коевске на Тиркизном тепиху

Foto Instagram/eurovisionmacedonia

Incident se dogodio na tirkiznom tepihu, kada je Andrea na molbu fotografa odlučila da pozira bez zastave Severne Makedonije koju je nosila u ruci, a kako u blizini nije bilo nikog iz njene delegacije, ona je zastavu bacila na zemlju.

- Makedonska radio-televizija oštro osuđuje bacanje zastave naše zemlje, prikazano tokom ceremonije otvaranja "Evrovizije" - navodi se u saopštenju makedonskog javnog servisa.

- Podsećamo da se u Severnoj Makedoniji bacanje zastave na pod smatra znakom nepoštovanja i da je kažnjivo zakonom. Javni servis ni na koji način ne stoji iza ovog skandaloznog ponašanja naše evrovizijske predstavnice, koja je tim gestom pokazala nepoštovanje nacionalnog simbola. MRT očekuje da se Andrea izvini građanima zbog takvog ponašanja, a razmatramo i mogućnost njenog povlačenja sa "Evrosonga".

Mlada Andrea, koja bi trebalo da nastupi sutra, u drugom polufinalu sa pesmom Circles, izjavila je da nije imala nameru da ikoga uvredi i izvinjava se ako je to učinila.

- Nosim zastavu sa sobom gde god da idem i nadam se da ćemo stvarno preći preko ovoga - objasnila je pevačica.

- Zastavu nisam bacila iz mržnje ili nepoštovanja, nego na molbu fotografa i žao mi je što je to pogrešno protumačeno. Severnu Makedoniju želim da predstavim u najboljem svetlu i nadam se da svi zajedno možemo da nastavimo ovu evrovizijsku priču.

NA METI I KONSTRAKTA

I NAŠA Konstrakta našla se na meti zluradih komentara zbog zastave Srbije. Naime, jedan korisnik "Tvitera" iz Albanije objavio je njenu fotografiju sa tirkiznog tepiha, na kojoj umetnica u ruci drži srpsku zastavicu, optužujući je da je namerno okrenula trobojku tako da podseća na rusku.

Foto: Printscreen Youtube/Eurovision song contest

- Oh, gledajte, ona "slučajno" drži srpsku zastavu naopačke. Sada izgleda kao ruska zastava, kako čudno. Slučajnost ili ne? Vi odlučite - tvitovao je Albanac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere