PREŽIVELA PAKAO: Tužna priča glumice - zarađivala milione, pa je uništila zavisnost (FOTO)

Novosti online

27. 03. 2022. u 19:08

PRE nekoliko dana odlukom suda u Kaliforniji okončano je starateljstvo roditelja nad glumicom Amandom Bajns, koje je trajalo skoro deset godina.

ПРЕЖИВЕЛА ПАКАО: Тужна прича глумице - зарађивала милионе, па је уништила зависност (ФОТО)

Foto: EPA

Bajns je bila jedna od najpopularnijih dečjih zvezda televizije i Holivuda. Rođena je 1986., a svetsku je slavu stekla početkom dvehiljaditih. No neobično detinjstvo i adolescencija obeleženi brojnim angažmanima, velikim honorarima i slavom ostavili su traga na mladoj glumici: postala je depresivna i okrenula se zavisnostima.

Amanda je rođena kao treće, najmlađe dete u tipičnoj srednjoklasnoj porodici u Kaliforniji. Otac joj je bio zubar, a majka zubna tehničarka i prvih je par godina živela sasvim običnim životom. No sve se promijenilo kada su roditelji, dok je Amanda čitala tekst koji je njena starija sestra trebalo da nauči za školsku predstavu, primetili da je devojčica neobično talentovana.

U tom je trenutku Bajns imala samo tri godine, a sa sedam godina roditelji su joj pronašli agenta. Kao i mnoga druga deca glumci, i ona je svoje prve glumačke korake napravila na dečjem satelitskom programu Nickelodeon. S deset godina prijavila se na audiciju za humorističnu skeč-seriju "Sve to" (All That). I razvalila.

Njena su prva glumačka iskustva bila sjajna: u jednom je intervjuu izjavila da joj je angažman u "All That" bio potpuno neverovatan i da se osećala kao da joj se snovi ostvaruju. Radila je ono što je volela i u čemu je bila dobra, a svi na setu su je obožavali.

Tada je dobila i prvi velik novac za svoj rad, a posebno kada je 1999. dobila svoj sopstveni šou – "The Amanda Show".

Holivud je bio sledeći logičan korak u njenoj karijeri, a na prvi ozbiljniji dugometražni angažman nije trebalo dugo čekati. Film "Veliki debeli lažljivac" (Big Fat Liar, 2002), u kojem je Amanda imala jednu od glavnih uloga, doživeo je ogroman uspeh, čime je postala jedna od najpopularnijih tinejdžerskih glumica i poželjna saradnica na mnogim filmovima.

Period depresije i poroka

Težak period za mladu glumicu počinje 2006. godine, u vreme snimanja filma "Ona je najbolja" (She's the Man). Tada je imala tek 20 godina, a već je bila zaradila milione, stekla ogromnu slavu i veliko iskustvo na filmu i televizijskim kanalima, dobila brojne nagrade, bila na naslovnicima časopisa...

U intervjuu za Paper Magazine 2018. godine priznala je da je nakon snimanja pola godine bila depresivna: "Nisam se svidela samoj sebi kao dečak. Bilo je to jako čudno, vantelesno iskustvo."

Iako je kasnije imala i lepih perioda, među kojima se ističe snimanje mjuzikla "Lak za kosu" (Hairspray) 2007. godine s Džonom Travoltom, za Amandu Bajns uslediće najteže razdoblje u životu.

Od pritiska, života ispunjenog jedino poslom i izgubljene rane mladosti mlada je žena jednostavno potonula. Rešenje je potražila u drogama. Kako sama priznaje, travu je počela da puši kada je imala 16, no takođe dodaje da od trave nije bila zavisna.

Pravi su problemi počeli kada je počela da zloupotrebljava Aderal, koji se koristi za ADHD, daje fokus i podiže dopamin. Kako bi nabavila potrebnu zalihu, odlazila je psihijatrima i glumila simptome. Osim Aderala, rekreativno je uzimala MDMA i kokain.

Uskoro je bila toliko loše da više nije mogla da glumi. Morala je da napusti snimanje filma "Pušteni s lanca" (Hall Pass) jer nije mogla da se koncentriše na tekst.

Starateljstvo roditelja

Godine 2013. završila je u trodnevnom pritvoru jer je izazvala požar u jednom restoranu u kvartu u kojem je odrasla, nakon čega je psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno da ima bipolarni poremećaj.

Tada su Amandini roditelji pokušali da preuzmu starateljstvo nad njom, čemu se ona žestoko opirala. Na Tviteru je objavila da ju je otac Rik Bajns zlostavljao kao devojčicu, no ubrzo je tu izjavu povukla.

Starateljstvo su njeni roditelji dobili 2014. godine, a Amanda se ubrzo vratila na studije dizajna koji je uspešno završila. Istovremeno je prolazila fazu trežnjenja i polako se vraćala u kakvu-takvu normalu.

Veridba, dete i novi život

Upravo je u jednoj grupi za pomoć zavisnicima upoznala Pola, svog budućeg supruga. Odmah su se zaljubili, 2020. su objavili i veridbu, a Amanda je na Instagramu ubrzo podelila fotografiju ultrazvuka uz napomenu da čeka dete.

No usledio je hladan tuš: Dejvis Eskibijas, Amandin advokat, objavio je da nije trudna i da se nalazi na sigurnoj lokaciji.

I ako pre dve godine još nisu bili stvoreni uslovi da se starateljstvo poništi, danas itekako jesu. Sud u Kaliforniji je pre nekoliko dana presudio kraj starateljstva, a s odlukom se složila i starateljka, Amandina majka.

Amanda Bajns danas ima 35 godina i konačno je nakon turbulentne mladosti stala na noge te ima priliku za novi život.

BONUS VIDEO - Brena kao DJ: Evo kako se pevačica provodi sa sinom i snajkom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici