BANE ĆORA IZGUBIO BITKU SA KORONOM: Ćerka se potresnim rečima oprostila od osnivača "Rokera s Moravu" (FOTO)

V. M. P.

13. 01. 2022. u 22:17

MUZIČAR Branislav Anđelović (75), koji je šezdesetih predvodio rok grupu "Plamenih pet", a sedamdesetih bio jedan od osnivača "Rokera s Moravu", preminuo je u sredu u Beogradu, od posledica korone.

БАНЕ ЋОРА ИЗГУБИО БИТКУ СА КОРОНОМ: Ћерка се потресним речима опростила од оснивача Рокера с Мораву (ФОТО)

Foto Facebook/Deeyana Angelo

Tužnu vest na društvenim mrežama potvrdila je njegova najmlađa ćerka Dijana.

- Danas rano ujutru smo izgubili mog oca Baneta, muzičku legendu Balkana - objavila je Dijana na "Fejsbuku".

- On je imao operaciju kuka, međutim, zarazio se koronom, a komplikacije su veoma brzo dovele do smrti. Bane će biti u sećanju miliona obožavalaca, kroz nekoliko generacija, koje su sve uživale u skečevima "Rokera s Moravu" i rok-folk parodija po kojima su bili dobro poznati. Tata, nadam se da počivaš u miru i da si na boljem mestu.

"Rokeri s Moravu" su harali osamdesetih godina, Foto Facebook/Deeyana Angelo

Bane Ćora je bio najsmešniji među "Rokerima s Moravu", koga na sceni svi zadirkuju jer je, tobože, stidljiv. Bio je izvrstan imitator. Kada su u Beogradu počeli da niču vokalno-instrumentalni sastavi, bio je član "Plamenih pet", da bi nakon toga otišao u London, gde se takođe bavio muzikom, džezom i bluzom, tako da je bio veoma zaslužan za originalne aranžmane "Rokera s Moravu", koji su se na jugoslovenskoj muzičkoj sceni pojavili 1977. sa singlom "Stojadinka ovce šiša". Bane je bio i šef grupe "Zlatno doba", koja je pratila "Rokere" na koncertima i pločama, a u kojoj je jedno vreme svirao i Željko Mitrović.

Bane sa suprugom Mirjanom, Foto Facebook/Deeyana Angelo

 

Zahvaljujući britkim tekstovima, sjajnim aranžmanima i odličnim vokalno-scenskim nastupima, uvek sa šajkačom na glavi, stekli su kultnu popularnost koju niko nikada nije uspeo da dostigne. Bane je "Rokere" napustio posle 11 godina, u julu 1988, a njegovim odlaskom grupa je mnogo izgubila na kvalitetu zvuka i aranžmana. Iza sebe je ostavio suprugu Mirjanu i ćerke Sendi, Mimicu i Dijanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!