OPTUŽEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE: Kevin Spejsi mora da plati odštetu od 31 milion olara

Novosti online

23. 11. 2021. u 16:49

OSRAMOĆENA američka filmska zvezda, Kevin Spejsi moraće da plati gotovo 31 milion dolara odštete produkcijskoj kući koja stoji iza "Kuće od karata", serije u kojoj je glumio do otkaza dobijenog zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

ОПТУЖЕН ЗА СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАЊЕ: Кевин Спејси мора да плати одштету од 31 милион олара

Foto: Tanjug/AP

MRC, producentska kuća koja je realizovala popularnu priču o političkim intrigama emitovanu na Netfliksu, tražila je odštetu za izgubljeni prihod koji pripisuje Spejsijevom naglom odlasku iz serije pošto su se protiv njega pojavile optužbe za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Sudija je odluku doneo kada je MRC podneo zahtev da se presuda potvrdi pred sudom u Los Anđelesu. U dokumentu MRC kaže da je, nakon što su optužbe izašle na videlo, Spejs suspendovan i pokrenuta je interna istraga koja je pokazala da je zvezda filma "Vrtlog života" prekršila odredbe ugovora o glumi i izvršnoj produkciji kojim su postavljeni standardi ponašanja na radnom mestu.

Optužbe koje su prekinule karijeru slavnog glumca poklopila se sa popularnošću pokreta protiv seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja, podstaknutog slučajem svemoćnog holivudskog producenta Harvija Vejnštejna.

Dvostruki Oskarovac Spejsi u pet sezona "Kuće od karata" glumio je beskrupuloznog američkog političara dok mediji nisu izneli na videlo optužbe o seksualnom uznemiravanju kolega s posla.

- MRC nije imao nikakvih saznanja o takvom ponašanju Spejsija koja je zbog naglog glumčevog odlaska iz serije morala reorganizovati posao, što je rezultiralo velikim gubicima za MRC - kažu u ovoj produkcijskoj kući.

Pojasnili su da se ponovo morao da piše scenario bez uloge glavnog lika serije, koja je umesto 13 na kraju imala osam epizoda.

Produkcijska kuća pravnu bitku protiv Spejsija pokrenula je još 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)